fbpx

 

 

 

 

Fremtidens Hjem

Samsung bag falske vinduer med kunstigt sollys

En mørk kælder? Et beskyttelsesrum? Samsung har den perfekte løsning i form af et falsk vindue med kunstigt sollys.

I kældrene hos Samsung rodes der med mange forskellige interessante projekter. En af de start-ups, der har fået opbakning fra Samsungs såkaldte C-Labs er SunnyFive, der står bag et kunstigt vindue – SunnySide –der angiveligt giver alle de samme fordele som naturligt sollys.

Vinduet udsender et lys med et samme spektrum som naturligt lys og kan programmeres til at følge det udendørs lys; vinklen på lyset vil skifte i løbet af dagen og kan endda garneres med forskellige ”lys-scenarier” såsom solopgang, solnedgang, morgengry og tusmørke. Via en medfølgende app kan brugeren indstille farvetemperaturen og lysstyrken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Samsung vil vinduet hjælpe brugerne med at ”generere D-vitamin mens de opholder sin indendørs eller i rum med dårlig belysning uden at skulle bekymre sig om hverken aldring af huden eller solskoldninger”. Vinduet kan, naturligvis, integreres med smarthome-systemet Samsung SmartThings – læs vores anmeldelse her.

SunnyFive er stadig på udviklingsstadiet, så Samsung giver hverken en pris eller en estimeret butiksdato på vinduet. En tidlig udgave af vinduet blev vist frem på årets CES i januar, men dengang hed det SunnySide. Her er en video, der viser vinduet:

På CES blev der også vist et andet C-Labs projekt frem, nemlig bolden Ballie, der i bund og grund er en rullende robot med indbygget kamera og adgang til hjemmets intelligente enheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button