×
Gadgets

Samsung Note er tilbage – nu med irisscanner

LONDON:Note-fans kan godt begynde at glæde sig: Efter et års pause kommer Samsungs populære Note-serie tilbage på de europæiske butikshylder. Det fortalte Samsung, da den seneste model – Samsung Galaxy Note 7 – blev introduceret ved et stort simultant event i New York, London og Rio sent tirsdag eftermiddag.

Og der blev ikke lagt fingre imellem: “Det er den mest intelligente smartphone, vi har lavet,” sagde mobiltopchefen DJ Koh fra scenen i New York, da han viste Note 7 frem.

Nu med irisscanner

Han er heller ikke helt forkert på den. Note 7 er i bund og grund en turboladet udgave af flagskibet Galaxy S7, nu med både pen og irisscanner. Scanneren fungerer som supplement til fingeraftrykslæseren og vil kunne låse telefonen op, ligesom den kan logge ind på f.eks. Websider.

Dertil har Samsung lavet mulighed for såkaldte “sikre mapper” (Secure Folder, red.), hvis indhold kun kan ses, når den person der har oprettet mappen kigger i scanneren. For your eyes only …

Den medfølgende S Pen er – ligesom selve telefonen – vandtæt ned til tre meters vand. Og så er Note 7 blevet udstyret med en potent 3500 mAh-batteri, der nok skal holde i mindst en arbejdsdag.

Turboladet S7

Bortset fra de irisscanner, pen og større batteri deler Note 7 specifikationer med Galaxy S7. De har samme processor, samme kamera og samme skærm.

Her et yderligere et par højdepunkter i punktform:

– Oplades via USB-C (microUSB-adapter medfølger)
– Hurtig trådløs opladning
– 64 gigabyte lager i mindste model
– Hukommelsen kan udvides via microSD
– 15 gigabyte Samsung Cloud medfølger
– 5,7 tommer Super AMOLED dual edge-skærm (2560 x 1440)
– 12 megapixel kamera (f/1.7, 1,4 micron)

Samsung Galaxy Note 7 kommer i handelen den 2. September til priser der starter ved 6.699 kroner. Den kan forudbestilles fra 16. August.

Vi er ved at lokke et eksemplar ud af Samsung, så vi kan teste den hurtigst muligt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.