TeknologiTophistorie

Se lufttaxien fra Volocopter foretage sin allerførste flyvning

Tyske Volocopter har foretaget succesfuld jomfruflyvning med drone til persontransport. De håber at sætte den i service om bare to år.

“Forestil dig Boeing, Lufthansa og Uber samlet i et eneste firma”. Sådan ser tyske Volocopter sig selv. Siden 2011 har de arbejdet på droner, der kan flyve med mennesker og forleden udgav de en video, der viser jomfruturen for den seneste prototype.

Flyvningen, der fandt sted i december 2021, viser flyet, der letter, svæver over jorden i et minut og lander med succes, fjernstyret af operatørerne uden passagerer ombord.

VoloCity, som fartøjet fra Volocopter hedder, har plads til to passagerer og håndbagage, med en kapacitet på 200 kilo. Den er drevet af 18 motorer og ni genopladelige lithium-ion-batterier, der kan udskiftes på fem minutter.

Flyets flyverækkevidde er 35 kilometer med en tophastighed på 110 km/t.

Selvom den har 18 rotorer på toppen, hævder Volocopter, at den er fire gange mere støjsvag end en gennemsnitlig helikopter.

Senest gennemførte lufttaxien sin første bemandede flyvning i Paris, Frankrig, som forberedelse til OL i Paris i 2024. Volocoper sigter mod at levere sin første passagerservice i forbindelse med OL.

Det lader altså til, at taxidronerne ikke er langt væk. Også herhjemme satses der på droner, der kan fragte mennesker. Ambitionen for Falck er, at man allerede i 2025 ved hjælp af droner på 5G-netværket er i stand til at transportere mennesker med droner. På den måde vil de reducere responstider væsentligt så paramedicinere hurtigt kan komme frem til et akut ulykkesområde.

Selvom de flyvende taxaer, Volocopter og andre virksomheder har præsenteret os for, måske ikke ligefrem oser af futuristiske stemning, kan teknologien bringe mange fordele til bordet. De er mere bæredygtige køretøjer end fossilbiler, de kan reducere vores afhængighed af CO2-emitterende fly og tog, og de kan skære ned på vores rejsetid.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.