TeknologiTophistorie

Se planen: Hver fjerde mast fra 3 kører nu 5G

Inden jul rammer teleselskabet 3 en milepæl i udrulningen af 5G og opgradering af 4G-netværket til 25% af alle master.

Der er godt nyt til kunder hos telselskabet 3. De fortæller nemlig i en pressemeddelelse, at hver fjerde mast nu er opgraderet til 5G. Derudover vil teleselskabet inden årets udgang have etableret i omegnen af 100 helt nye master med planer om 1.000 nye master i alt. Planen er at tilbyde 5G samt opgraderet 4G i hele Danmark i løbet af næste år.

– I 2021 har vi virkelig arbejdet på højtryk med at opgradere vores mastepositioner til 5G i hele Danmark. 25 procent af alle master er nu opgraderet, og en stor del af dem er aktive med det superhurtige 3500 MHz-frekvensbånd, fortæller Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3.

Som en del af opgraderingen af alle master, opgraderer 3 samtidig sit 4G-netværk. Her fordobler man kapaciteten for yderligere at styrke netværket.

5G
Teleselskabets 3’s 5G-plan.

Som et ses på illustrationen herover, er det nordjyder og nordsjællændere, der må være tålmodige. Der går mindst et halvt år før 3 dækker de nordligste dele af Jylland og Sjælland med 5G. Det skal dog lige nævnes, at det ikke er alle de farvede områder, der er dækket. Der er huller i suppen selv i København. Undertegnede må stadig “nøjes” med 4G i Brønshøj.

TDC Net er længst med 5G

Teleselskabet er 3 langt bagud i forhold til mastodonten TDC Net, der allerede i december sidste år dækkede 90 procent af Danmark med 5G-netværk. Det samme gælder i øvrigt TT-netværket, der ejes af Telia og Telenor. Sidste år fik netværket 5G-dækning i centrum af København, men det er først i år, at arbejdet for alvor har taget fart med opgradering af 4.300 master over hele landet.

Teleselskabet 3 har lavet en informationside om udrulningen. Den kan læses her. TDC Nets ditto kan læses her og TT-netværket oplyser om sit netværk her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.