×
Elbiler

Seats Cupra viser sin første elbil frem i Frankfurt

Seat-ejede Cupra har kørt sin første rene elbil, konceptbilen Cupra Tavascan, til bilmessen i Frankfurt.

Der er noget Batmobil over Cupra Tavascan, der er det Seat-ejede brands første rene elbil. Tavascan bliver vist frem som en prototype på bilmessen i Frankfurt, som er startet i dag. Bilen er en SUV-coupé med to elmotorer, 306 hk og en rækkevidde på op til 450 kilometer. Den følger plugin-hybridbilen Cupra Formentor, der blev afsløret tidligere på året.

Frontens design fremhæver den elektriske personlighed med et iøjnefaldende, oplyst Cupra-logo, og luftindtagene er med til både at afkøle batteripakken og lede luftstrømmene over karrosseriet. Apropos luftstrømme rummer de muskuløse hjulkasser 22 tommer alufælge i turbinedesign, så Tavascan ruller med minimal luftmodstand, ligesom en diffuser bagest forbedrer aerodynamikken.

I kabinen byder LED-ambientbelysning velkommen, når man åbner døren. Bag rattet har føreren udsyn til en 12,3” digital instrumentenhed, der leverer alle de nødvendige informationer og suppleres af et 13” infotainmentdisplay. Den største skærm kan ændre fokus mod passagersiden, når det er ønsket. Højttalere er integreret i bilens skålformede sæder.

To elmotorer – en på forakslen og en på bagakslen – leverer en samlet ydelse på 306 hk til alle fire hjul. Ifølge Seat klarer Cupra Tavascan 0-100 km/t på 6,5 sekunder. Konceptbilen er udstyret med en 77 kWh litium-ion-batteripakke, som giver en rækkevidde på op til 450 km (WLTP).

Ligesom Volkswagen ID.3, der blev officielt præsenteret i går, er Cupra Tavascan baseret på Vokswagens nye MEB-platform, der skal være grundlag for alle kommende elbilsmodeller fra VW Group, som Seat er en del af. 

Herunder nogle af de officielle billeder af bilen. Klik for at se større udgaver:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.