Elbiler

Volkswagen ID.3 bliver billigere end ventet

Volkswagen har i dag præsenteret den endelige produktionsudgave af ID.3 og afsløret de danske priser, der er lavere end forventet.

Volkswagen har i dag løftet sløret for de sidste detaljer om den kommende ID.3 – elbilen der skal kickstarte den tredje VW-æra efter boblen og Golf – og den første VW, der bliver baseret på tyskernes nye MEB-platform. Og der er godt nyt til os danskere. Den bliver nemlig billigere end forventet. Bilen kommer i tre varianter og den billigste starter ved 279.995 kroner. 

Prisen inkluderer endda en hjemmelader fra Clever monteret på din adresse. VW-chefen Reinhard Fischer mente det åbenbart ganske alvorlig, da han i starten af august sagde, at prisen bliver afgørende for elbilens udbredelse.

Volkswagen har ved samme lejlighed hevet forklædning af bilen, så man nu kan se det endelige produktionsklare design. Pressebillederne viser ID.3 i grøn og hvid. Vi har samlet en håndfuld af dem her:

Volkswagen ID.3 kommer, som nævnt, i tre varianter. Produktionen starter inden for de næste måneder, men leveringerne starter først i sommeren 2020. Volkswagen vil forudproducere store mængder inden den slippes fri. Her er en oversigt over de tre modeller:

Volkswagen ID.3 Basic 

Den mindste af varianterne har en 45 kWh batteripakke, der giver bilen en rækkevidde på op til 330 kilometer (WLTP). Batteriet kan oplades med maksimum 50 kW, men en opgradering til 100 kW kan tilkøbes. Basismodellen har en topfart på 160 km/t – og prisen på denne udgave er altså 279.995 kroner.

Volkswagen ID.3 Mid-range (også ID.3 1st)

Mellemmodellen bliver den samme som ID.3 1st – den model der kunne forudbestilles. Den har en 58 kWh batteripakke, der giver en rækkevidde på 420 kilometer (WLTP). Batteriet kan lades med op til 110 kW. Prisen er fra 334.990 kroner.

Volkswagen ID.3 Long-range

Den dyreste af modellerne er udstyret med en 77 kWh batteripakke, der driver elmotoren i bagakslen. Rækkevidden er på op til 550 kilometer (WLTP) og batteriet kan lades med op til 125 kW. Prisen på denne variant er endnu ikke offentliggjort. 

Inkluderet i priserne er et 100.000 kilometers service- og reparationsabonnement samt en hjemmelader fra Clever. Strømmen koster fast 599 kroner om måneden uanset kilometer. Abonnementet inkluderer også ubegrænset opladning i Clevers ladestandere over hele Europa.

Her er et par billeder fra kabinen (klik for at se større udgaver):

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.