×
Gaming

Sega Mega Drive Flashback HD

Grafik- og lydproblemer gør, at Sega Mega Drive flashback ikke virker som en gennemtestet og færdig konsol

Jeg har selv haft en Sega Mega Drive som barn, så jeg var også meget forventningsfuld, da kassen med den relancerede udgave anno 2017 kom med posten. Men forventningerne var måske for høje, i forhold til hvad AtGames kunne indfri.

Kassen indeholder konsollen, to trådløse controllere samt et HDMI kabel. Dermed regnede jeg med, at jeg var klar til at spille. Men controllerne skal bruge to aaa-batterier, så jeg måtte ud og anskaffe mig nogle, for derefter at finde en meget lille skruetrækker, da der skulle fjernes en skrue, før batterierne kunne puttes i. Da alt dette var ordnet, fik jeg tilkoblet den til mit tv.

Menuen er ikke intuitiv

Det første man ser, når konsollen tændes er menuen. Her kan man vælge mellem de senest spillede titler, Sega spil, Sonic spil og bonus spil. Det er meget godt, men problemet er måden, man navigerer mellem menuerne. Man bruger piletasterne til at vælge, hvilket spil man vil spille. Men hvis man vil køre op eller ned i sidemenuen, skal man bruge B og C knapperne. Det føles mærkeligt at bruge de knapper i højre side på controlleren til at navigere i menuen til venstre på skærmen. Det har faktisk været en frustration, da jeg tit er kommet til at trykke på en af de knapper, når jeg vil ind i et spil, og så skifter den menu i siden i stedet for.

Kan afspille originale spil og tilsluttes kablede controllere

På konsollen er der 85 indbyggede simulerede spil, så der er noget for en hver smag. Hvis man har gamle spil liggende, kan de også spilles på maskinen. Ligeledes kan man tilslutte gamle controllere med ledning, hvis man foretrækker dem i stedet for de nye trådløse. På de originale controllere er der kun 3 knapper, hvorimod der er 6 knapper på de nye. Det giver nogle flere muligheder på de trådløse controllere, men det gør også, at komforten ikke er så god, som den er på de originale. Jeg oplevede i hvert fald at få krampe i hænderne efter nogle timers spil.

Grafik og lyd fejler i perioder

Jeg havde ikke de store forventninger til grafikken, da det jo er 16-bit. Men grunden til, at jeg alligevel tager det med i min anmeldelse, er, at grafikken hakkede nogle gange. Der er perioder, hvor den ikke er flydende. Jeg ved ikke, om det er pga, at jeg mangler en firmware opdatering, men det er irriterende, at det ikke bare kører, som det skal. Derudover oplever jeg også, at lyden er lidt forsinket nogle gange. Og det sker også, at lyden helt forsvinder i menuen, mens jeg bladrer igennem de forskellige titler.

Nye knapper er et plus til konsollen

Der er kommet nogle nye knapper på de nye controllere, og én af dem er menu-knappen. Den er ret smart, da man let kan forlade spillet, gemme eller loade et gammelt spil. Det fungerer rigtig godt. Derudover er der også tilføjet en rewind-knap, så man kan spole nogle sekunder tilbage i spillet. Idéen er meget god, da man kan spole tilbage, hvis man er uheldig at dø. Men den har også en bagside. Jeg spillede Mortal Kombat med en kammerat, og da jeg faktisk havde slået ham, brugte han rewind-knappen og spolede tilbage. Dermed var han ikke død alligevel. Det kan godt være et problem, hvis begge spillere bare spoler tilbage, hver gang de dør.

Ikke på niveau med Nintendo

Hvor Nintendo NES virkelig er en lækker, gennemført maskine, så synes jeg ikke, at Sega kommer ordentlig i mål. Det kan godt være, at der er kabler på Nintendos controllere, men den virker bare mere gennemført. Det er et meget lettere menusystem, og konsollen får strøm via USB, hvorimod Sega’en har en AC-adapter. Derudover har jeg ikke oplevet frame drop og lydproblemer på Nintendo NES, som jeg har gjort med Sega.

Konklusion

AtGames har gode intentioner med denne Sega Mega Drive, men det virker desværre som om, at de bare skal lave et modsvar til Nintendos succes med NES Classic. Produktet virker ikke ordentlig gennemtestet, og det synes jeg er en skam. Jeg var kæmpe fan af de gamle Sega spil, og jeg kan ikke tælle, hvor mange timer jeg har spillet Sonic og Mortal Kombat i min barndom. Når det er sagt, så må jeg indrømme, at det var en skidt omgang på den relancerede udgave. På grund af problemer med lyd og grafik endte det faktisk med, at min kammerat og jeg til sidst måtte give op, da det var et for stort irritationsmoment, når grafikken hakkede, eller lyden var forsinket. Derfor synes jeg også, at den er for dyr, i forhold til hvad man får for pengene.

Sega Mega Drive Flashback HD

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

800 kr.

Sega Mega Drive Flashback HD er en konsol, der ikke er kommet helt i mål. Den har mange gode intentioner, men den lykkes desværre ikke med så mange af dem.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.