fbpx

 

 

 

 

Teknologi

Segway S-Pod er en lænestol på hjul

Segway S-Pod ligner noget en gangbesværet James Bond-skurk kunne køre rundt i. Den elektriske stol vises frem på årets CES-messe.

Der er elektriske biler, elektriske cykler, elektriske løbehjul og nu også en elektrisk stol. Ikke af den slags, der tager livet af folk, men en lænestol på to hjul. Segway S-Pod er det seneste transportmiddel fra Segway-Ninebot, der har gjort sig i gyroskop-styrede enheder i årevis. 

S-Pod’en er blevet anonceret i en pressemeddelelse og vises frem under CES-messen i Las Vegas. Segway S-Pod er baseret på det samme selvbalancerende gyroskop-teknologi som den traditionelle Segway. Men i modsætning til de traditionelle Segways, der styres ved hjælp af kroppen, styres S-Pod af et lille joystick på armlænet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Segway vil gyroskoperne altid holde stolen oprejst mens de to hjul gør, at stolen kan dreje ret skarpt – selv når den holder stille. Når det er sagt, så er der tre ekstra hjul under stolen, der forhindrer den i at tippe – og er nyttige hvis S-Pod skal flyttes rundt mens motoren er slukket. Her er en GIF, der viser den elektriske stol i aktion:

Segway S-Pod

Stolen har en topfart på 38 kilometer i timen. Virksomheden forestiller sig, at køretøjet kan bruges til at fragte folk rundt i forlystelsesparker, lufthavne, universitetscentre og måske endda nogle byer. Den er med andre ord ikke bygget til at køre på cykelstierne – dertil er den lidt for stor. På den anden side er jeg heller ikke sikker på, at et stort, formodentlig tungt køretøj, der er i stand til at køre 38 kilometer i timen bør slippes løs i en menneskefyldt lufthavn.

Segway S-Pod forventes at komme på markedet i årets tredje kvartal – men kun som et tilbud til virksomheder. Først i 2021 vil private brugere kunne bestille et eksemplar, fortæller selskabet.

Back to top button