×
Gadgets

Seneste tal: iPad-salget i frit fald

Det er ikke lykkes for Apple at vende den negative udvikling i salget af tablets. Tværtimod fortsætter tendensen fra sidste år; der sælges simpelthen færre iPads. Det kan man se af de kvartalsregnskaber som Apple præsenterede sent i aftes, dansk tid.

Knapt 11 millioner iPads røg over disken i de tre måneder fra april til og med juni, og det er det laveste antal iPads, der er solgt, siden samme periode for fire år siden. Dengang blev der solgt 9 millioner iPads.

Det ser ikke mere positivt ud, hvis man kigger på antal solgte iPads per år. Salget toppede i 2013 med 71 millioner solgte enheder – siden er det kun gået nedad. I år er der hidtil kun solgt 44 millioner iPads, og 2015 ligner dermed et nyt lavpunkt i salget. Der mangler godt nok et kvartal (Apples regnskabskvartaler er forskudt og går fra oktober-september), men Apples bedste måneder ligger typisk i første kvartal, så tallene når næppe op på sidste års knapt 68 millioner solgte enheder (artiklen fortsætter under grafen).

[show-rjqc id=”1″]

Til gengæld kan Apple glæde sig over iPhone, der har fået et comeback efter at skærmen er blevet større. Det ser ud til, at 2015 bliver året, hvor der for første gange sælges mere end 200 millioner eksemplarer af iPhone. For siden 2012 er der ikke et eneste kvartal, hvor der er solgt færre end 30 millioner iPhones (artiklen fortsætter under grafen).

[show-rjqc id=”2″]

En ting alle vil vide, er hvordan det er gået med Apple Watch, der blev lanceret i dette kvartal. Men Tim Cook har meldt ud, at Apple ikke vil offentliggøre salgstallene – “af hensyn til konkurrencen på markedet.” Analytikere estimerer, at der er solgt knapt tre millioner eksemplarer. En svag skuffelse.

Generelt var det dog et godt kvartal for Apple, der slog Wall Streets estimater med en lille margen på de fleste parametre. Specielt godt gik det i Kina, hvor Apple virkelig har fået fat. Indtægterne fra Kina er steget med 112 procent siden sidste kvartalsregnskab. Her er et par af tallene fra gårsdagens regnskabspræsentation:

– Apple har nu 202,8 milliarder dollars i kontanter.
– Apple omsatte for 49,6 milliarder dollars og tjente 10,7 milliarder dollars i dette kvartal.
– I Kina steg omsætningen med 112 procent. På verdensplan steg omsætningen 33 procent.
– Ifølge Apple har der aldrig været flere, der skiftede fra Android til iPhone.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.