×
Gadgets

Sexlegetøj spionerede på brugeren

Man skal være ekstra varsom i disse Internet Of Things-tider, hvor alskens grej kobler til nettet via mobilen. Det har en række kunder hos det canadiske firma Standard Innovation, der laver legetøj til voksne under navnet We-Vibe, måttet sande. Helt uden kundernes vidende er deres brug af en Bluetoth-opkoblet vibrator nemlig blevet delt med Standard Innovation.

Den slags er naturligvis fy-fy, så Standard Innovation er blevet dømt til at fordele ialt 4 millioner canadiske dollars til køberne. Er man blandt dem, kan man søge en erstatning på op til 55.000 danske kroner – den højeste erstatning får dem, der rent faktisk nåede at bruge app’en.

We-Vibe 4 Plus er en Bluetooth-forbundet vibrator, der kan kontrolleres via en app på mobilen. Den kan aktiveres på afstand, f.eks. via under en videochat, så par kan “holde flammen ved lige – sammen eller adskilt” (citat: Standard Innovation). Problemet er, at legetøjet sendte informationer om både enhedens temperatur og legens intensitet tilbage til Standard Innovation. Og den gjorde det uden at spørge om lov.

Samtidig skal app’en være så skidt skruet sammen, at alle Bluetooth-enheder i nærheden vil kunne lænse app’en for informationer.

Fejlene i sexlegetøjet blev fundet under Def Con-hackerkonferencen i Las Vegas i 2016 af to hackere fra New Zealand.

Læs mere om legetøjet hos We-Vibe

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.