×
Teknologi

Shells supereffektive konceptbil

Mens Tesla og stribevis af andre bilproducenter pusler med elbiler, er Shell – ikke overraskende – overhovedet ikke klar til at opgive de fossile brændstoffer endnu. Som et alternativ til elbilen har hollænderne brygget en konceptbil, der er optimeret på alle leder og kanter, så den kræver 34 procent mindre energi over hele sin levetid, sammenlignet med en typisk benzinbil.

Project M, som bilen hedder, er udrustet med en tre-cylindret 660cc benzinmotor. Flere af plastikdelene i bilen er produceret på en 3D-printer, hvilket er med til at gøre bilen billigere på “øko-kontoen”. Den kan køre op til 100 kilometer på 2,64 liter benzin ved en fart på 70 kmt. Topfarten er 156 kmt – og det er bestemt ikke nogen sportsvogn; 0-100 kmt tager 16 sekunder. Den mindste VW Up når 100 kmt på 13 sekunder.

Det klejne tre-sæders køretøj er ikke ment til serieproduktion, men skal udelukkende bruges i en charmeoffensiv, der skal vise, at man sagtens kan optimere de fossildrevne køretøjer endnu mere inden de opgives helt.

Sådan ser der ud inde i bilen.
Sådan ser der ud inde i bilen.

Se videoen ovenfor og læs mere om Project M hos Shell.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.