Teknologi

Svensk elbil vil redde verden

Den ligner en mellemting mellem Batmobilen og den hedengangne danske Ellert, den svenske elbil Uniti. Og det er bestemt ikke ambitionerne, der mangler; på hjemmesiden præsenteres køretøjet med: “Denne svenske elbil kommer for at redde verden”. Ifølge nyteknik.se skal bilen produceres i Landskrona eller Malmø.

Uniti er skabt som en en lille bybil. Den er bygget af kulfiber og både størrelse og kraft er tilpasset brugen, så bilen ikke belaster miljøet mere end nødvendigt. Ideen er, at betjeningen af bilen instrumenter henter inspiration fra smartphones. Uniti er for eksempel udrustet med en fuldskærms HUD, der kan vise augmented reality.

Artiklen fortsætter efter annoncen

To modeller

Bilen vil kunne købes i to udgaver. Topmodellen, der har et 20 kWh Li-Ion batteri, kommer til at kunne køre op til 300 kilometer på en opladning med en topfart på 120 km/t. En billigere model, med et 11 kWh batteri, får en rækkevidde på 150 kilometer og en topfart på 80 km/t.

Uniti er blevet til på grundlag af en crowdfunding-kampagne, hvor mere end 570 investorer skød 10 millioner svenske kroner i projektet. Det er meningen at den første prototype skal vises frem senere i år – og den første leveringsklare model skal køre ud fra fabrikken i Malmø i starten af 2019. Prisen bliver på 200.000 SEK, hvilket er knapt 160.000 danske kroner.

Læs mere om den svenske elbil hos unitisweden.com

Uniti
Den svenske elbil Uniti.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.