×
TeknologiTophistorie

Snart kan du anvende Android-telefoner som dashcam

Google udgiver snart en funktion der gør det muligt at bruge din mobiltelefon som dashcam i bilen.

Det er blevet uhyre populært at udstyre bilen med et dashcam, der kan optage eventuelle ulykker. Men snart behøver du ikke at investere i en dyr enhed, hvis du har en Google Pixel eller andre udvalgte Android-telefoner. Google forbereder nemlig en funktion, der gør det muligt at bruge telefonen i stedet.

Det er websitet 9to5android, der har gravet i koden til den seneste udgave af app’en Personlig sikkerhed og fundet frem til den nye funktionalitet. Den vil ifølge sitet fungere med Googles egne Pixel-telefoner samt andre udvalgte Android-telefoner. Deriblandt Nothing Phone (1).

Dashcam-funktionen optager både video og lyd, og kan sættes til at starte automatisk, når telefonen forbindes til bilen via Bluetooth. Maksimal optagetid er 24 timer, og den bruger cirka 30 MB i minuttet, når du optager.

Mens Dashcam optager, er din telefon stadig fuldt brugbar, også til at navigere med Google Maps.

dashcam
Skærmbilleder fra Dashcam-menuen (fotos: 9to5android).

Det vides ikke, om og hvornår Google låser op for funktionen for meningmand. Men at dømme ud fra skærmbillederne er Google så langt fremme i udviklingen, at det kun kan være et spørgsmål om tid.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.