ElbilerTophistorie

Bekræftet: Sonos og Audi i samarbejde

Audi Q4 e-tron får lydsystem fra Sonos. Det afsløres af pressebilleder og er nu blevet bekræftet af Sonos.

Audi Q4 e-tron har verdenspremiere midt i april måned, men Audi løftede igår lidt af sløret for bilens kabine – og de medfølgende billeder afslørede lidt af en overraskelse. Bilen får nemlig et lydsystem fra Sonos. Ovenstående billede viser tydeligt, at højttalerne i bilen er forsynet med et Sonos-logo.

Gårsdagens pressemeddelelse nævner ikke Sonos med et ord og samarbejdet er ikke officielt meldt ud. Men Sonos nordiske PR-chef bekræfter over for iNPUT, at Sonos og Audi har samarbejdet om lyden i Audi Q4. Det er første gang, at Sonos samarbejder med en bilproducent.

“Jeg kan bekræfte, at vi har arbejdet med Audi på et nyt premium lyd-partnerskab. Samrbejdet betyder, at der kommer Sonos-tunet lyd i Audi Q4. Vi vil kunne dele flere informationer i fremtiden,” skriver Sabrina Krim, der er PR-Manager, Nordics, til iNPUT.

Det lyder angiveligt som om Audi skal have glæde af Sonos’ lydoptimerende Trueplay-teknologi, der automatisk justerer lyden i forhold til akustikken i rummet – i dette tilfælde kabinen. Eksempelvis hvis bilen er hårdt pakket eller der er vind- og dækstøj. Det kunne også være muligheden for at alle passagerer i bilen kan sende musik ud gennem bilens højttalersystem via Sonos app’en?

Sonos lancerede så sent som i aftes en ny transportabel højttaler, Sonos Roam, der netop benytter Trueplay til at optimere lyden.

Via Sonos vil passagerne i Audi Q4 måske også få adgang til de mere end 100 streamingtjenester, som Sonos samarbejder med.

Selv om Sonos endnu aldrig har samarbejdet med bilproducenter, er amerikanerne ikke uvillige til at samarbejde med eksterne partnere; i 2019 lancerede Ikea to Sonos-producerede trådløse højttalere under Sonos | Ikea Symfonisk-brandet.

Audi Q4
Et billede fra bagsædet viser også Sonos-logoet (foto: Audi / iNPUT).
Audi Q4
Fra bilens førersæde. Klik for større (foto: Audi / iNPUT)

Og hvad så med Audi Q4 e-tron? Gårsdagens pressemeddelese handlede om “nye standarder i kabinen”. Både i forhold til plads, men også via en ny ratgeneration med touchbetjening:

“De øverste eger har touchflader i Black-Panel-optik, hvor funktionsområderne også har baggrundsbelysning, så føreren kan se de aktive knapper. Små forhøjninger afgrænser knapperne fra hinanden og gør brugen nemmere, og når føreren trykker på en knap, kvitteres der med en blød mærkbar feedback. Som på en smartphone kan føreren foruden touchbetjening også bruge en swipe-funktion – fx når man scroller gennem en liste,” skriver Audi i pressemeddelelsen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.