ElbilerTophistorie

Sonos | Audi samarbejde er nu officielt

Sonos | Audi samarbejdet er blevet officielt med lanceringen af Audi Q4 e-tron. Sonos giver bilen et voldsomt lydsystem med ti højttalere.

Først var der Sonos | Ikea, nu er der også Sonos | Audi, når de amerikanske højtalerproducenter for første gang bevæger sig ud i bilernes verden. Sammen med lanceringen af Audi Q4 e-tron – læs nyheden her – er det blevet officielt, at Sonos leverer højttalersystem til bilen. Samarbejdet mellem Sonos og Audi blev lækket og bekræftet i starten af marts, men nu er det altså helt officielt.

Sonos-højttalerne er ekstraudstyr og står på prislisterne under navnet Sonos Premium Soundsystem. Det består af 10 højttalere inklusive centerhøjttaler og subwoofer med en samlet effekt på voldsomme 580 W. Prisen for at få Sonos med ombord er 3.550 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er fortsat uvist, hvordan højttalerne er integreret med resten af Sonos-systemet – det er næppe “bare” en hardwareintegration, da Sonos er førende på netop softwareløsninger. En mulighed kunne være integration af den såkaldte Sound Swap-funktionalitet, der blev introduceret med Sonos Roam (læs vores anmeldelse her). Funktionen gør det nemt at overføre musik fra en Sonos-højttaler til en anden.

Sonos | Audi har lavet en video om samarbejdet, A New Sound Experience, som kan ses herunder. Men den er ikke voldsomt informativ på det tekniske plan.

Ifølge en kort pressemeddelelse fra Sonos er dette bare starten på Sonos | Audi samarbejdet; man vil også kunne få Sonos-højttalere i A1, Q2 og Q3 modellerne.

“Vores ambition er at være verdens førende lydoplevelsesfirma. Det betyder at give lytterne mulighed for at opleve fantastisk lyd, uanset hvor de er,” siger Patrick Spence, administrerende direktør Sonos. ”Vi har i Audi fundet en partner, der deler vores vision og tilgang – en virksomhed, der værdsætter innovation og design på samme måde som Sonos gør. Vi er stolte i dag af at introducere denne Sonos-tunede premium lydoplevelse i Q4 e-tron kabinen.“

Artiklen fortsætter efter annoncen

Audi Q4 e-tron er en overraskende aggressivt prissat elbil, der lige som de to ID-modeller fra Volkswagen er bygget på MEB-platformen. Den har en rækkevidde på mellem 334 og 509 kilometer (WLTP) og kan hurtigoplades med op til 125 kW. Du kan læse alle detaljer om bilen – inklusive danske priser – i denne artikel.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.