fbpx

 

 

 

 

GadgetsTophistorie

Sonos Roam lanceret – her er dansk pris

Sonos har lanceret sin hidtil mindste og billigste højttaler, Sonos Roam, og den kan nogle tricks som tyder på et nyt produkt i nær fremtid.

Så blev den lanceret, Sonos Roam; den lille trådløse højttaler, der skal konkurrere mod blandt andet UE Boom, Beoplay A1 og en hel del andre bærbare Bluetooth-højttalere i miniformat. Rygterne var i den grad løbet i forvejen, det var stort kun den danske pris, der manglede – og den bliver på 1.349 kroner. Sonos Roam bliver dermed den hidtil billigste højttaler fra Sonos. Og den mindste.

– Vi har skabt Roam, så vores kunder kan tage Sonos-oplevelsen med overalt, og produktet lander på det helt rigtige tidspunkt, nu hvor vi snart kan begynde at mødes med venner og familie igen, siger Sonos CEO’en Patrick Spence.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Roam er blevet udstyret med et par tricks, der skal give den en fordel i forhold til konkurrenterne. Den kan nemlig indgå i et wifi-baseret Sonos-multirumsystem til “hverdag” og fungere udelukkende via Bluetooth på farten. Men det springende punkt er, at den – i modsætning til storebror Sonos Move – selv finder ud af, om den skal bruge wifi eller Bluetooth. På Move skal der manuelt vælges.

Forløber for hovedtelefoner?

Er det bare os, eller er den funktion nærmest som skræddersyet til et sæt Sonos-hovedtelefoner? Noget, der pudsigt nok går rygter om … lad os se til august. Sonos har for vane at have nyheder med på IFA-messen i Berlin.

En anden nyhed er den såkaldte Sound Swap-funktion. Ved at holde Play/Pause-knappen nede, kan man flytte musikken til den nærmeste højttaler i dit system og tage lyden med fra rum til rum. Det er også muligt at streame til hele dit Sonos-system via Bluetooth, og med Sonos-appen kan du gruppere enhver Sonos- højttaler med Roam, når du streamer via Bluetooth.

Sonos Roam
Roam kan snildt tages med på stranden. Den har en IP67-certificering, så den er vandtæt ned til 1 meter.

Lyden optimeres konstant af Sonos-teknologien Trueplay, der ved hjælp af de indbyggede mikrofoner måler omgivelserne akustik og tilpasser lyden dertil. Det lyder måske som pop, men det gør faktisk en forskel – i hvert fald på de større højttalere. Bliver interessant at høre, hvor Roam klarer sig.

Kan oplades via Qi

Højttaleren har et batteri der kan levere op til 10 timers kontinuerlig spilletid via en opladning, oplyses det. Naturligvis afhængig af volumen. Den har også 10 dages standby-tid, når den ikke bruges.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den oplades med det medfølgende USB-C-kabel, men kan også oplades trådløst. Enten via en helt almindelig Qi-kompatibel ladeplade eller Sonos egen magnetiske specialoplader, der skal tilkøbes formedelst 369 kroner.

Sonos Roam
Sonos sælger en mangetisk trådløs oplader til Roam som ekstraudstyr.

Sonos Roam vejer i øvrigt under et halvt kilo. Den fås i Shadow Black og Lunar White og kan købes fra den 20. april til 1.349 kroner, men kan allerede forudbestilles fra i dag på sonos.com.

Vi håber naturligvis at låne et eksemplar, så vi kan anmelde Sonos Roam inden den kommer på hylderne. I mellemtiden er her et par billeder mere af banditten:

Artiklen fortsætter efter annoncen Disney+
Back to top button