×
Fremtidens HjemTophistorie

Sonos tilslutter sig smarthome-standarden Matter

Den nye standard, der skal gøre det lettere at få alt dit smarthome-udstyr til at tale sammen, har fået sig et nyt medlem, nemlig Sonos.

At få smarthome-udstyr på tværs af producenter og teknologier til at tale sammen, kan være lidt af en udfordring. Det har Connectivity Standards Alliance sat sig for at løse med en ny standard, kaldet Matter.

Formålet er ganske klart. Enheder på tværs af producenter og teknologier skal kunne tale sammen på kryds og tværs. Kører du i forvejen dit system baseret på Apple HomeKIt eller Google Home, så kan Matter integreres deri.

Sammenslutningen har allerede prominente medlemmer såsom Apple, Google, Philips Hue (Signify), IKEA og Samsung – for bare at nævne nogle få. Sonos tilslutter sig Matter i følge et tweet fra Connectivity Standards Alliance, og støtter dermed op om en forenkling af smarthomes.

At Sonos tilslutter sig Matter er ikke nødvendigvis lig med, at de vil understøtte platformen fra start, ifølge denne udtalelse fra Joani Brink, talsperson hos Sonos.

“Sonos har altid været fokuseret mod at give vores kunder et valg. Værende en åben platform med mange partnere, er Sonos forpligtet til at garantere at vores produkter integrerer ubesværet med andre smarthome-produkter. Vores medlemsskab af Connectivity Standards Alliance tillader os at lære om kommende standarder og evaluere hvorvidt platformen tillader ægte interoperabilitet på platforms- eller systemniveau. Hvilket vi ser som vitalt for vores kunder og konkurrencesituationen,” udtaler Brink til The Verge.

Hvis tidsplanen holder stik, så udrulles Matter i efteråret 2022. Der er endnu ingen konkrete udmeldinger om eventuel software og hvordan enhederne kan styres.

Inden vi når dertil, så har Sonos inviteret til event i slutningen af maj. Her får vi formentlig præsenteret en ny billigere soundbar, som ifølge rygterne også kan optræde som baghøjtaler i et surroundsetup. Rygterne har også længe gået på, at Sonos skulle arbejde på et sæt hovedtelefoner. Om det bliver en realitet bliver vi klogere på den 25. maj.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.