×
AnmeldelseBluetooth-højttalereHifi

Sony SRS-XB31

Sony SRS-XB31 er god til bas - men ikke til alle slags musik

Sonys ret store serie af bluetooth højttalere har altid haft fokus på bas, og især i de mindste af dem er det aldeles imponerende, hvor meget de leverer. Sony SRS-XB31 placerer sig i midten af feltet af firmaets højttalere, men også her er der tydeligvis tale om en højttaler, der leverer på bas – og den generelle “party-feel”.

Design

Sony har før arbejdet med forskellige formfaktorer på deres højttalere – og en overgang var de helt kvadratiske og ensfarvede i pangfarver. Det var egentlig ret fint, fordi de så skilte sig ud fra mængden. På det seneste er japanerne dog gået tilbage til et mere afrundet design, og SRS-XB31 er pilleformet men med en tydelig front. Vores testudgave er sort, og den virker ekstremt robust. Den er også tung – hvilket normalt er et godt tegn når det kommer til små højttalere.

Gode funktioner

De fleste højttalere i kategorien er efterhånden både støv og vandtætte – det samme gør sig gældende for SRS-XB31. Den kan altså fint tages med til stranden eller i haven (og glemmes ude i en byge.) Samtidig har den lys indbygget – der selvfølgelig både kan bølge til musikken og lyse permanent. Så er du på vej til festival får du altså også en lille lampe til teltet med SRS-XB31. For mig personligt er det ikke et enormt plus – men jeg kan sagtens se, at der vil være brugssituationer, hvor det kan være en fordel. Det er dog gjort noget bedre på JBL Pulse 3 – der dog også koster en del mere.

Derudover fungerer den også som oplader til din mobiltelefon, hvis du har brug for det – og har du flere SRS-XB31 kan de kobles sammen og dermed for eksempel spille en fest op. Og det er netop det, denne højttaler kan bruges til – fester!

Bas, bas, bas og mere bas

SRS-XB31 er tydeligt bygget med bas i tankerne. Den giver et grundigt “umpf” fra sig, og skal du spille en fest op er det helt perfekt. Desværre går den megen fokus på bas ud over balancen, og især mellemtonen drukner fuldstændigt hvis du spiller almindeligt pop. Du skal altså have en hang til rock eller house for at højttaleren giver en rimelig repræsentation af musikken, og selv her synes jeg ikke det er en fornøjelse at lytte til den, for lydbilledet er stadig lidt for mudret. Sonys app kan afhjælpe problemet en lille smule, men hvis jeg sammenligner med højttalere fra andre producenter – eksempelvis Libratone Too eller BeoPlay A1, ja så er der bare meget mere kvalitet.

SRS-XB31 er en af de højttalere, jeg egentlig gerne vil kunne lide, og prisen er ikke helt dum. Men hvis du er på jagt efter en fed festhøjttaler er JBL Pulse 3 et meget bedre bud, og hvis du vil have god lyd, er der mange andre højttalere der lyder væsentlig bedre.

Sony SRS-XB31

Design
Funktioner
Ydelse
Pris

Pris: 1.197 kr.

SRS-XB31 er god til en fest hvor bas og lydstyrke er vigtigere end lydkvalitet. Men vil du have god lyd er der bedre alternativer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.