×
TeknologiTophistorie

SpaceX-raket slår verdensrekord

Elon Musks SpaceX har sendt hele 143 satellitter ud i rummet i en enkelt opsendelse. Det er ny rekord.

Det er ikke ubekendt for Elon Musk-ejede SpaceX at skubbe grænser og slå rekorder – og søndag aften skete det igen. Ved hjælp af bare en enkelt Falcon 9 opsendelse, sendte SpaceX hele 143 satellitter ud i rummet. 

 Dermed slog firmaet rekorden, der blev sat af den indiske rumorganisation, Indian Space Research Organisation (ISRO), i 2017 hvor de sendte 104 satellitter i kredsløb.

Det er i øvrigt også den første SpaceX-mission, hvor lasten kom fra flere forskellige firmaer. Der var blandt andet satellitter fra firmaet Planet Las, der tager billeder af Jorden, kommunikationsvirksomheden Kepler og IoT-tilslutningsfirmaet Swarm. 

SpaceX sendte også ti af sine egne Starlink-satellitter afsted. Det betyder, at der nu er 955 Starlink-satellitter i kredsløb. Målet er, at der skal mere end 30.000 satellitter i kredsløb, så Starlink kan levere internet via satellit til afsidesliggende steder på Jorden.

Selskabet har lagt en video af opsendelse på Twitter; den kan ses her:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.