×
TeknologiTophistorie

Elon Musks Starlink-satellitbredbånd åbnes næste måned

Efter mere end et år med tests, er Starlink klar til at gå ud af beta-fasen i oktober måned. Det fortæller Elon Musk på Twitter.

Elon Musks storstilede Starlink-projekt, der skal dække kloden med satellitbredbånd, er klar til at gå ind i næste fase. I løbet af oktober afsluttes den beta-periode, der har kørt siden august sidste år. Det fortæller Elon Musk i et tweet.

Tjenesten er stadig ikke perfekt. Signalet kan afbrydes af træer og modtagerskålene kan i vise områder med stor efterspørgsel gå i ‘thermal shutdown’. Alligevel er Starlink en interessant mulighed de steder, hvor der endnu ikke er rullet kabler eller fiber ud.

SpaceX, der står bag Starlink, fortæller, at de servicerer mere end 100.00 brugere i et dusin lande fra mere end 1.700 satellitter. De fortæller videre, at mere end en halv million mennesker allerede har lagt en ordre eller et depositum til Starlink.

Netværket har kapacitetsbegræsninger, pålagt af fysikkens love. SpaceX vil da heller ikke garantere, at de personer, der forudbestiller, rent faktisk kan få Starlink. I maj måned sagde Musk, at de første 500.000 kunder “højst sandsynligt” vil kunne koble sig på netværket.

Han har tidligere sagt, at kapacitetsproblemerne primært vil være et problem i tætbefolkede byområder.

Starlink
Brugerhardware til Starlinknetværket.

Der er dog stadig ikke meldt priser ud. Under beta-perioden har SpaceX opkrævet et engangsgebyr på 499 dollars for brugerterminalen, router og montering, samt 49 dollars om måneden i abonnement.

SpaceX har tilladelse til at installere en million brugerterminaler i USA og søger licens til at installere op til fem millioner. De har samtidig tilladelse til at opsende 12.000 af de satelitter, der slå levere forbindelsen, i lavt kredsløb om Jorden.

SpaceX har ansøgt om at få lov til at opsende yderligere 30.000 satelitter, men møder modstand fra blandt andet konkurrenten Amazon, der har planer om der egen satellitkonstellation. Støttet af satellitoperatøren Viasat har Amazon opfordret en føderal ankedomstol til at forbyde flere SpaceX-satellitopsendelser. Indtil videre uden held.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.