×
TeknologiTophistorie

Her er priserne for Elon Musks internet via satellit

Starlink-projektet, der giver internet via satellit, er nu kommet så langt, at der er sat pris på abonnementet fortæller CNBC.

De første test af Starlink, der leverer internet via satellit, fandt sted i august måned, men allerede nu er Elon Musk og SpaceX ved at være klar med både pris og forventet hastighed.

Ifølge nyhedstjenesten CNBC udvides betastesten i disse dage til personer, der har vist interesse for projektet – og de får via mail at vide, at Starlink vil koste dem 99 dollars om måneden; altså det, der svarer til knapt 630 kroner.

Desuden kræver abonnementet, at man invester 499 dollars (3.200 kroner) i en “startpakke” med router og en terminal, der kan kommunikere med satelitterne. Betaen er i vanlig Musk-stil døbt “Better Than Nothing Beta”.

“Som du kan se fra titlen, forsøger vi at sænke dine forventninger. Forvent at få hastigheder, der varierer mellem 50Mb/s og 150Mb/s og en forsinkelse på mellem 20 og 40 millisekunder i løbet af de næste måneder, mens vi forbedrer Starlink-systemet. Der er vil også være korte perioder helt uden forbindelse,” advares der i mailen, der er sendt af “Starlink Team”.

I forbindelse med beta-udvidelsen har SpaceX også udsendt en ny Starlink-app til både iPhone og Android-telefoner. Under appens informationer oplyses det, at Starlink i første omgang vil være tilgængelig for brugere i USA og Canada, men at det rulles ud i resten af verden allerede næste år.

I oktober sidste år testede Elon Musk selv Starlink-netværket. Det gjorde han, naturligvis, ved at udsende et tweet via satelitterne:

Om Starlink …

Starlink er et ambitiøst SpaceX-projekt, der skal give hele kloden bredbånd via satellitter, som SpaceX selv opsender og servicerer. Også de egne af Jorden, som endnu ikke har pålidelig netforbindelse. SpaceX forventer at få fem millioner abonnenter alene i USA.

SpaceX har i øjeblikket sendt omkring 900 Starlink-satellitter i kredsløb, hvilket kun er en brøkdel af de behøvede. SpaceX har ansøgt om at få lov at sende yderligere 30.000 satelitter i kredsløb.

Læs mere på Starlinks hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.