×
TeknologiTophistorie

SpaceX vil sende fjernstyrede racerbiler til Månens overflade

Planen er at afholde det første racerløb på Månen allerede næste år ...

Elon Musk er kendt for at få bizarre – og ofte gode – ideer, men denne gang får han ikke æren. Han støtter bare projektet. Et nystartet firma vil sende to 2,5 kilo tunge fjernstyrede racerbiler til Månen for at gennemføre det første racerløb nogensinde på Månen, fortæller mediet New Atlas – og SpaceX skal hjælpe dem med at komme derop. Efter planen i oktober måned 2021.

Racerløbet organiseres af selskabet Moon Mark, der har indgået et samarbejde med detHouston-baserede rumfartsfirma Intuitive Machines, der hævder at være “det første private luftfartsselskab, der lander på Månen” i en pressemeddelelse.

SpaceX skal sende bilerne til måneden via en Falcon 9 raket, men kun otte procent af lasten optages af racer-projektet. Resten bruges af NASA, der er begyndt forberedelserne til at sende astronauter tilbage til Månens overflade i 2024.

Selve racerbilerne skal designes delvist af seks hold af gymnasieelever. De to hold, der vinder en række udfordrringer, vil “vinde muligheden for én gang i livet at bygge og køre to køretøjer på Månen,” som det hedder i en pressemeddelelse.

SpaceX
Illustration: Moon Mark.

Banen på Månen skal designes af Herman Tilke, der har stor erfaring med at designe baner til Formel 1-løb – her på Jorden altså.

Der er naturligvis udfordringer ved at fjernbetjene biler fra Jorden, men Todd Wallach, der er CTO for Moon Mark er positiv:

– Vi forventer ikke nogen væsentlig kommunikationsforsinkelse, der vil påvirker køretøjets løb eller køreegenskaber. Vi får næsten realtidsvisuel visning, telemetri og kommando og kontrol via vores partnerskab med Intuitive Machines. Racerne vil forbinde med Intuitive Machines Lander via WiFi, og Lander vil sende og modtage telemetri, kommandoer og kontrol til og fra Jorden, fortæller han til New Atlas.

Det skal nok blive et tilløbsstykke, hvis det streames på nettet …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.