ElbilerTophistorie

Clever sætter strøm til Lolland-Falster

Lolland-Falster får hele to store lynladestationer til næste år. Den ene ved Maribo og den anden ved Nørre Alslev. I alt 36 lynladepunkter.

Godt nyt til os, der ofte kommer i det sydøstlige Danmark. Clever åbner to store lynladestationer på Lolland-Falster til næste år. Den ene kommer til at ligge ved Maribo, mens den anden placeres ved afkørsel 43, tæt ved Nørre Alslev på Falster.

De to lynladestationer får tilsammen 36 ladepunkter, der kan levere en ladeeffekt på op til 300 kW. Men de bygges samtidig, så de kan udvides med flere ladepunkter, hvis det bliver nødvendigt. Det fortæller Clever-direktør Casper Kirketerp-Møller:

”I første omgang bygger vi en lynladestation med plads til 18 elbiler. Men den bliver designet sådan, så den kan udvides til 36 i alt, hvis efterspørgslen for endnu mere lynopladning i området stiger. Samtidig designes den med naturen og mennesket i fokus. Fremtidens lynladestationer skal nemlig ikke kun oplade elbilen, men også elbilisten ved at indbyde til en pause fra hverdagens ræs. Derfor opsætter vi sidde- og legeelementer og planter træer og buske, der vækker sanserne og som samtidig bidrager positivt til biodiversiteten i området.” 

Lolland-Falster
Her kommer de to lynladestationer til at ligge (grafik: iNPUT).

Lynladestationen i Maribo får samme design som Clevers lynladestation i Køge, der kan findes ved afkørsel 32. Den skal, ifølge planen, stå færdig i forsommeren 2023.

I forvejen har Clever en lynladestation med fire ladepunkter på Farø, der ligger mellem Sjælland og Lolland-Falster. Arbejdet på ladestationen ved Nørre Alslev begynder i begyndelsen af 2023, oplyses det fra Clever.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.