×
Teknologi

Steve Jobs sidste store vision er klar til brug

Den sidste gang Apple-ikonet Steve Jobs viste sig offentligt, var til præsentationen af Apples nye hovedkvarter. En imposant bygning, der hurtigt fik kælenavnet “rumskibet” på grund af sin størrelse og sin runde form. Det var tilbage i juni 2011. Nu melder Apple, at bygningen – der officielt hedder Apple Park – er klar til at blive taget i brug til april.

Hovedbygningen på campussen er 26 hektar stor og beklædt med verdens største buede glasruder hele vejen rundt. Det vil tage over seks måneder at flytte 12.000 folk, og opførelsen af bygninger og parkarealer forventes at fortsætte henover sommeren.

Apple Park
Apple Park-hovedbygningen er beklædt med verdens største buede glasruder.

Apple Park får plads til et besøgscenter med en Apple Store og café, som er åben for offentligheden, et træningscenter på 9300 m² til Apples medarbejdere samt forsknings- og udviklingsfaciliteter. Parkarealerne byder på et over tre kilometer stort stisystem, hvor medarbejderne kan gå og løbe, samt en frugthave, eng og sø i området inden for cirklen.

Præsentationer i Steve Jobs-rummet

For at ære Steve Jobs minde vil auditoriet i Apple Park blive navngivet Steve Jobs Theater. Indgangen til auditoriet med 1000 sæder åbnes senere på året og er en seks meter høj glascylinder på 50 meter i diameter, som bærer et loft i metal og kulfiber. Steve Jobs Theater er placeret på toppen af en bakke – et af de højeste punkter i Apple Park – med udsigt til enge og hovedbygningen.

“Steves visioner for Apple strakte sig langt ind i fremtiden. Hans intention var, at Apple Park skulle være hjem for innovation i mange kommende generationer,” siger æblechefen Tim Cook i en pressemeddelelse.

Apple Park
Steve Jobs Theater. Bliver iPhone X / 8 præsenteret her?

Auditoriet kan blandt andet bruges til produktlanceringer – og her ti år efter lanceringen af den første iPhone vil det være næsten smukt, hvis Steve Jobs Theater bliver stedet, hvor den næste iPhone vises frem.

Med et 17 megawatt solcelleanlæg på taget vil Apple Park drive et af de største solcelleanlæg i verden og komplekset er, ifølge Apple, en af de mest energieffektive bygninger i verden. Det vil køre udelukkende på vedvarende energi.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.