×
ElbilerTophistorie

Stillride 1 er foldet af et enkelt stykke stål

Den svenske el-motorcykel Stillride 1 er fremstillet efter origami-metoden. Stellet er foldet af en enkelt stålplade.

Hvad får man, hvis man kombinerer origami med motorcykler? Svaret er Stillride 1. Den elektriske motorcykel er udtænkt af svenske Stillride, der for nyligt præsenterede køretøjets endelige design og pris. Efter planen kører motorcyklen ud på vejene i 2024.

For at fremstille chassiset benytter Stilride en banebrydende metode kaldet “industriel origami”, som anvender den japanske folde-tradition på metalplader. Først designes geometrien i Stillrides egen software, hvorefter industrirobotter og laserskæring gør tegningerne fysiske.

Stellet på Stillride 1 er fremstillet af blot en enkelt stålplade, fortæller selskabet. Og da det foldes i stedet for st blive svejset, produceres der minimalt med forurenende stoffer. For yderligere at minimere miljøbelastningen er motorcyklen produceret lokalt af et lille antal dele. Den er også let, hvilket reducerer energiforbruget.

– Stilride 1 er kulminationen på mange års ambition, lidenskab og eksperimentering, destilleret til en lækker ukonventionel elektrisk letvægts-motorcykel, der ikke kun er ingeniørkunst, men et kunstværk. Den er designet til både motorcykelentusiasten og design- og bæredygtighedspuristen, siger Tue Beijer, der er CTO og grundlægger af Stillride. Han fortsætter:

– Vi har svært ved at vente på, at vores første kunder oplever den rene glæde ved vores køretøj og hjælper os med at sætte en ny guldstandard for bæredygtig elektromobilitet.

Genanvendt svensk stål

Med hensyn til specifikationer har Stilride 1 et ultralet chassis lavet af genanvendt svensk stål, et førsteklasses HUB-motorsystem, enkelt støddæmper og multi-link baghjulsophæng, samt et bremsesystem, der er udviklet i samarbejde med ISR.

Motorcyklens batteripakke er på beskedne 5,1 kWh, men den lave vægt giver alligevel en rækkevidde på omkring 120 kilometer. Motoren kan levere op til 8 kW (10,7 heste) med et moment på 280 Nm. Topfarten er på 100 km/t.

Stillride 1 kræver et såkaldt A1-kørekort til motorcykler. Prisen? Ja, den bliver på 15.000 euro, hvilket svarer til 112.000 kroner inden moms og afgifter. Den endelige lanceringsdato afsløres i løbet af sommeren. Indtil da kan du læse mere om køretøjet og industriel origami på Stillrides hjemmeside.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.