×
TeknologiTophistorie

TDC NET skruer op for hastigheden på fibernettet

TDC NET sætter ny standard for privatkunder. Inden længe kan der bestilles 10 gigabit på udvalgte adresser i landet.

Fra juni måned i år åbner TDC NET, som første danske udbyder, for hastigheder markant højere end de nuværende standarder.

Vi har så småt vænnet os til internethastigheder på 1.000 megabit (1 gigabit). Det er blevet mere eller mindre standardhastigheden på fibernettet. Nu skruer TDC NET så gevaldigt op for den og vil snart tilbyde 2.000 (2 gigabit) megabit og 10.000 mbit (10 gigabit) på udvalgte adresser, hvor teknologien til det er rullet ud.

Forhøjelsen kommer på baggrund af det stigende brug af data. Faktisk øger vi danskere vores forbrug hvert år med cirka 25 procent.

Læs også: TDC NET sætter gang i udfasningen af kobbernettet

“Det er ikke kun et spørgsmål om at tilbyde højere hastigheder her og nu – det drejer sig om at sætte scenen for morgendagens digitale opdagelser og innovationer. Som landets ældste infrastrukturselskab handler det for os også om at tage ansvar for fremtiden og påtage os den ’enabler’-rolle, vi her har lejlighed til at spille for samfundet,” siger Robert Dogonowski og uddyber:

“Vi har muligheden for at udbygge vores infrastruktur, og dermed gøre det muligt for andre at udvikle løsninger, der drager fordel af de høje hastigheder og den store stabilitet. Vi kan allerede nu ane nogle af de områder, der kan få stor fordel af det her initiativ – såsom AI, VR, cloudløsninger og måske endda digital sundhed – men jeg er også sikker på, at vi om fem til ti år vil se nye digitale løsninger, der er udviklet som følge af 10 Gbit/s-fibernettet. Heriblandt også nogle som vi i dag slet ikke kan forestille os,” siger Robert Dogonowski.

Fakta

  • TDC NET giver fra 10. juni internetudbyderne mulighed for at lade kunder i en række områder komme på selskabets 10Gbit/s-fibernetværk. Samtidig bliver det muligt at bestille downloadhastigheden 2Gbit/s, som er en fordobling af hastigheden, i hele TDC NET’s fibernet.
  • Produktet 2/1 Gbit/s leveres på GPON-teknologi og er tilgængelig for alle 628.000 adresser på TDC NET’s fibernetværk med det samme. På produktet 2/1 Gbit/s vil kunden kunne opleve hastigheder op til 1,9/0,95 Gbit/s på sin internetforbindelse.
  • Produktet 10Gbit/s-fibernet leveres via XGS PON-teknologien, der er nyeste teknologi på området, og som TDC NET i første omgang kan levere til 35 procent af selskabets Fiber netværk. I løbet af 2024 og 2025 vil muligheden blive udvidet yderligere. På produktet 10Gbit/s vil kunden kunne opleve hastigheder op til 8,5/6 Gbit/s på sin internetforbindelse.
  • De fleste kunder vil have behov for at skifte til en nyere router for at få glæde af de højere hastigheder
  • Datainfrastruktur-selskaber i lande som Italien, Frankrig og Holland har allerede indført 10Gbit/s-fibernet.

Kilde: TDC NET

Der er endnu ingen priser på de nye hastigheder, da de fastsættes af udbyderne, som benytter TDC NETs fibernetværk.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.