Teknologi

Telia er klar med eSIM til alle smartphones

Som det første teleselskabet herhjemme er Telia klar til at lancere digitale simkort, eSIM, til alle kompatible telefoner og smartphones.

I morgen, torsdag, lancerer Telia eSIM til alle kompatible mobiltelefoner og smartphones. Dermed bliver Telia det første andet danske teleselskab, der favner den nye teknologi fuldstændigt. Med det elektroniske simkort behøves der ikke længere et fysisk plastikkort i telefonen; det hele klares via software.

Med eSIM får du nu også muligheden for at have flere mobilnumre på én mobil. Du kan for eksempel have dit arbejdsnummer på et fysisk SIM-kort og dit private nummer på et elektronisk simkort. Det kræver selvfølgelig, at din mobiltelefon understøtter muligheden.

Med tiden forventes eSIM at blive standard i alle nye mobiltelefoner og smartwatches, som dermed kan blive endnu mindre og med reduceret strømforbrug. Teknologien har også perspektiver i forhold til intelligente apparater i hjemmet, hvor alt fra køleskabe til alarmsystemer kan udstyres med et digitalt SIM-kort, og elbiler vil kunne koble sig på mobilnetværket for at få informationer om eksempelvis trafiksituationen.

Teleselskabet 3 lancerede eSIM i december sidste år – men udelukkende til Apples iPhones (samt iPad og Apple Watch). Telia lancerede eSIM til Apple Watch i marts måned, men er nu altså også klar til at levere teknologien til Android-telefoner.

Telias eSIM er i første omgang kun lanceret til selskabets privatkunder, der kan bestille det via Mit Telia. Læs mere om teknologien hos Telia.

OPDATERING 17.12.2019: Teleselskabet 3 gør opmærksom på, at de længe har haft muligheden for at levere eSIM til alle kompatible telefoner, men at de: “blot lagt vægt på Apple, da det er de eSIM-kompatible telefoner, vi selv sælger”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.