×
Elbiler

Tesla i 2019 – hvad kan vi forvente?

Tesla går ind i (endnu) et afgørende år, hvor konkurrencen bliver hård - men hvad har de på tegnebrættet? Vi kigger i krystalkuglen

Elon Musks elbilfirma havde et hektisk 2018 fordi det var året hvor deres måske vigtigste bil endelig blev leveret i større antal; Model 3 er unægteligt en succes, og det forventes også, at der bliver bygget næsten 400.000 nye biler i serien i år. Men et firma som Tesla må ikke hvile på laurbærene, så der er flere nyheder på vej i løbet af 2019. Vi har samlet nogle af de forventede nyheder her.

Model 3 i Danmark

Først og fremmest er Model 3 nu ved at blive leveret til Europa, heriblandt Danmark. Vi har kigget på Model 3 i denne video, og det ser meget lovende ud. Vi får bilen til test i løbet af de første måneder af året, så der kommer selvfølgelig også en “rigtig” anmeldelse senere. I hvert fald vil bilen i løbet af februar og marts blive leveret til de første danske kunder, og herefter går det stærkt. Du kan reservere bilen her, skulle du være interesseret.

Model Y

Efter Model 3 kommer en crossover kaldet Model Y. Elon Musk har teaset for den tidligere, men der er ikke mange detaljer om den kommende bil. Vi forventer dog, at den bliver lanceret i marts måned. Det bliver formentlig en væsentlig mindre bil end Model X, og prisen bliver formentlig også en del lavere.

Opdatering af X og S

Tesla opdaterer ikke deres biler på samme måde som andre producenter med nye modelnumre i en specifik frekvens. I stedet smider Tesla bare opdateringer ud så snart de er klar – det vil sige, at en Model S i dag har en hel bunke nye hardware forbedringer i forhold til de første generationer. Men i 2019 får begge modeller formentlig en større overhaling; blandt andet får inventaret en opdatering, der vil få de to modeller til at ligne Model 3 en smule mere – altså mere strømlinet instrumentbræt med væsentlig færre knapper og kontrolelementer – og mere styring via software på en skærm, der ifølge Electrek bliver placeret som i Model 3. Derudover får bilerne en meget bedre processor – hvilket er endnu et skridt på vejen imod reelt selvkørende teknologi. Derudover er det realistisk, at bilerne får større batterier og at topmodellerne kommer op på i hvert fald 110 eller endda 125kWh. Kombineret med nye Superchargere vil det gøre de store Tesla’er til et reelt alternativ til benzinbilen.

En tidlig skitse til det kommende instrumentbræt på en Model S

En pick-up truck?

Tesla er et amerikansk firma, det fornægter sig ikke. Og som en amerikansk bilproducent skal man have en pick-up truck i sit line-up. Musk har nævnt, at Tesla arbejder på en pick-up truck, men der er ikke mange detaljer om den, og selv om det ventes at den bliver annonceret i løbet af året, forventer vi ikke, at det bliver før slutningen af året fordi firmaet gerne vil have fokus på Model Y i første omgang. I øvrigt kan det være, at en pick-up truck kan formilde de sure personer der har blokeret ladestandere med store benzinslugere i USA.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.