×
Elbiler

Tesla gør klar til opdatering af “gamle” computere i Model S og X

Tesla gør klar til at producere nye chips, der skal gøre bilerne 100% selvkørende

Det er ikke nogen hemmelighed, at Tesla vil have deres biler til at køre helt selv. Et vigtigt aspekt af den plan er en helt ny computer eller, som Tesla kalder den, en “neural net accelerator”. Det er samtidig version 3 af computeren, og ifølge Elon Musk er det “verdens mest avancerede computer i en bil”. Og nu ser det ud til, at Tesla ejere snart kan begynde at rulle forbi værkstedet for at få ny processor i bilen – noget, der aldrig før er set hos større bilproducenter.

Når softwaren er klar

For tiden kommer der ofte nye opdateringer fra Tesla til softwaren i deres biler, som nu kan “se” eksempelvis lyskryds og selv stoppe for rødt. Men der mangler stadig en del i softwaren, før det giver mening at rulle en hardwareopdatering ud, svarer Elon Musk en bruger der spørger på Twitter:

Gratis opgradering

Hvis du har købt den “fuldt selvkørende” pakke da du investerede i din Tesla, vil opdateringen af både hard- og software være gratis. Planen er ifølge Teslas chef for udviklingen af den nye processor, at produktionen af den nye processor skulle være påbegyndt i slutningen af tredje kvartal i år – hvilket altså er lige omkring nu.

Ifølge sitet Electrek er der forvirring over, hvorvidt de nyeste Model 3 faktisk allerede har fået den nye processor. Men ifølge sitet er det endnu ikke offentliggjort af Tesla, hvilken model processor, der sidder i de nyeste udgaver af den mindste Tesla.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.