×
Elbiler

Tesla Model 3 storhitter i Norge

Mere end tre tusinde nordmænd har fået en splinterny Tesla Model 3 i løbet af marts måned.

Tesla Model 3 går som varmt brød i det elbilsglade Norge. I løbet af marts er der blevet indregistreret ikke færre end 3.600 af Tesla Model 3 hos vores nordlige broderland – det er mere end dobbelt så mange elbiler som der blev solgt i Danmark i hele 2018.

Det er samtidig en eftertrykkelig salgsrekord for elbiler i Norge; hele 65 procent højere end den tidligere rekord, der blev sat af Nissan Leaf, der var den mest solgte bil i Norge sidste år. Det skriver Bloomberg, der citerer tal fra sitet teslastats.no.

Norge er Teslas fjerdestørste marked efter USA, Kina og Holland.

Politisk opbakning

I det hele taget er elbilerne blevet en kæmpesucces nordpå, hvor knapt hver tredje solgte bil sidste år var en elbil. Herhjemme udgjorde salget af elbiler og opladningshybridbiler sølle 1,7 procent af det samlede bilsalg i første halvår af 2018 – i hele 2018 blev der solgt bare 1.500 elbiler i Danmark.

I Norge har politikerne skruet det sådan sammen, at en elbil har en lavere købspris end en tilsvarende udstyret benzinbil. Samtidig er der en række fordele for elbilsbilister, såsom at de må køre i bus- og taxibaner, parkere gratis og køre gratis gennem de mange betalingsringe i Norge.

Læs vores anmeldelse af Tesla Model 3 her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.