Elbiler

Tesla sælger flere biler end nogensinde, men taber stadig penge

Elon Musk præsenterede i nat, dansk tid, det seneste kvartalsregnskab. Og selv om Tesla aldrig har solgt flere biler, så er bundlinjen stadig rød.

Elon Musk kunne i nat præsentere det seneste kvartalsregnskab for Tesla, der viste et skuffende stort underskud på trods af, at bilproducenten sælger flere biler end nogensinde. Underskuddet var ganske vist mindre end i forrige kvartal, men det er stadig markant større end analytikerne havde forventet – og det viser at Model 3 endnu ikke er populær nok til at løfte selskabet op fra de røde tal på bundlinjen.

Tesla leverede knapt 96.000 biler i kvartalet, der strækker sig over april, maj og juni, hvilket er ny rekord for selskabet. Omsætningen voksede også med 59 procent til 6,35 milliarder dollars i  forhold til forrige kvartal, men analytikerne havde forventet en omsætning på mindst 6,43 milliarder dollars. Selv om det måske ligner en bagatel, så fik det Teslas aktie til at styrtdykke 11 procent onsdag aften, amerikansk tid.

Regnskabet viser også, at den absolut mest populære model er Model 3 (læs vores anmeldelse lige her) , mens salget af både Model S og Model X er gået helt i stå. Det var forventet, da Model 3 er nyere og billigere, men udfordringen er, at S og X tjener flere penge til Tesla per solgt bil. Det betyder, at selskabets margen faldt fra 20,2 procent i første kvartal til 18,9 procent i seneste kvartal.

Ifølge Bloomberg vil Tesla satse på et positivt resultat i årets tredje kvartal, men selskabet siger også, at det helt store fokus er at levere flere biler og udvide kapaciteten. Tesla bygger i øjeblikket på lokal Model 3-produktion i Kina og Model Y-produktion i Freemont, USA, mens  der er planlagt en såkaldt gigafabrik et endnu unavngivent sted i Europa.

Læs hele regnskabet her:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.