ElbilerTophistorie

Elon Musk: Tesla får fuld selvkørende software om 6 til 10 uger

Tesla er få uger fra at sende en opdatering på gaden, der vil gøre deres biler selvkørende, siger Musk

Elon Musk er ikke just kendt for at holde sig tilbage med forudsigelser, der dog også ofte har det med at vise sig at være en smule… Skal vi sige upræcise? I hvert fald har han af flere omgange lovet, at Tesla har en fuld selvkørende software klar, men nu lader det til, at han har sat en relativt præcis tidshorisont op for firmaet: Indenfor 6 til 10 uger vil de første Teslaer begynde at modtage ny software, der skulle gøre bilerne “fuldt selvkørende.”

Hvad er fuldt selvkørende?

Grunden til at Elon nu, med så relativt stor sikkerhed, kan love fuldt selvkørende egenskaber på Teslas flåde af elbiler er, at den nye – og ganske omfattende – softwareopdatering der har været undervejs i efterhånden ganske lang tid, skulle være lige op over.

“Fuldt selvkørende” betyder reelt, at bilerne vil være i stand til at køre fra A til B, reelt uden indblanding fra føreren. I praksis fungerer det sådan, at man taster sin destination ind ved turens begyndelse – og dernæst udregner bilen ruten og fortæller, om den er i stand til at køre den selv. I få tilfælde vil der være strækninger, hvor bilen ikke selv vil kunne køre (små markveje, eksempelvis), men langt de fleste gange forventer Tesla, at bilen vil kunne klare turen helt af sig selv.

Ikke for alle

Den nye software bliver altså rullet ud om ca. 3 måneder – og dermed når Elon Musk formentlig lige at opfylde sit løfte om, at fuldt selvkørende egenskaber vil være tilgængelige i 2020. Desværre bliver det i første omgang kun til en lukket kreds af brugere – og formentlig ingen i Danmark. Den danske (og europæiske) lovgivning tillader ikke, at bilerne kører uden 100% opmærksomhed fra føreren, så bare fordi bilen KAN køre selv, er lovgivningen absolut ikke klar til, at du bare kan tage dig en lur bag rattet.

Du kan læse mere om den nye software her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.