×
ElbilerTophistorie

Teslas Berlin-fabrik forsinkes igen

En teknikalitet forsinker endnu engang åbningen af Gigafactory Berlin. Tesla havde håbet at starte i november.

Så er der knas med Teslas Gigafactory Berlin igen, igen. Så sent som i sidste uge sagde Musk, at produktionen ville starte i november, men sådan bliver det ikke. En teknikalitet spænder nemlig ben for planerne, fortæller Reuters.

Nyhedsbureauet skriver, at den periode, hvor borgerne i nærområdet kan gøre indsigelser, skal gentages. Delstatens miljøministerium mener ikke, at processen overholdt reglerne første gang. Derfor får borgerne endnu en mulighed for at gøre indsigelser mellem den 2. og 22. november.

Først herefter kan myndighederne tage stilling til, om godkendelsen skal gives. Det kommer altså tidligst til at ske ultimo november, hvorfor en produktionsstart i år bliver svær – men ikke umulig. En talsperson fra Tesla siger, at de stadig håber at kunne starte produktionen inden årsskiftet.

Produktionsstarten er dog mindre væsentlig end volumenproduktionen, der skal køres op i hastighed i løbet af 2022. Tesla forventer at fabrikken skal spytte mellem 5.000 og 10.000 biler ud om ugen, men det vil tage lang tid at få produktionen effektiviseret så meget.

Gigafactory Berlin skal primært producere Model Y til europæerne. Med tiden skal der også bygges batterier i området – de nye med de såkaldte 4680-celler – men det kræver, at der opføres en batterifabrik også.

Tesla og Musk har igennem to år forsøgt at få godkendelse til produktion, men er flere gange blevet ramt af forsinkelser fra lokale miljøorganisationer.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.