×
HBO MaxTophistorie

The Last of Us sætter rekorder i sin premiereweekend

HBO Max havde premiere på The Last of Us i weekenden og placerer sig som den næststørste åbning på en serie siden 2010.

I weekenden var der længe ventet premiere på første afsnit af The Last of Us. Serien, som er baseret på PlayStation-spillet af samme navn, har været undervejs længe og baseret på seertallene og anmeldelserne fra kritikerne, så har HBO ramt rigtigt.

I følge Deadline, så blev første afsnit set af 4,7 millioner. Det tal er kun overgået af House of the Dragon siden 2010, hvor Boardwalk Empire havde premiere. Den blev set af 4,8 millioner seere.

Men det er ikke kun seertallene, som tegner billedet af serien, som en succes. Metacritic.com, som samler anmeldelser fra alverdens medier, har i skrivende stund et gennemsnit på 8.4, på baggrund af anmeldelser. Medier som The Guardian, Los Angeles Times og Empire har kastet topkarakterer efter serien.

I loved its balance of horror and heart. It burrows under the skin and refuses to leave.

The Guardian

Aa prestige drama based on a prestige video game, with quality distinctions that place this story in a league of its own. … The television adaptation is such a gripping tale of survival because it makes ample room for savagery and love, desperation and selflessness. Pedro Pascal knocks it out of the park as grizzled survivor Joel. … Prior knowledge of the saga is not required to become entangled in this rich drama. … An enthralling experience.

Los Angeles Times

Comfortably the best adaptation of a video-game ever made: one that deepens the game’s dystopian lore, while staying true to its emotional core. Like the game, it’s a masterpiece, too.

Empire

Som de udvalgte citater ovenfor viser, så tyder alt på at HBO har ramt noget, der både tiltaler fans af spillet og serieelskere i al almindelighed. En sjældenhed, når snakken falder på filmatiseringer af computerspil.

I serien indtager Pedro Pascal og Bella Ramsey som henholdsvis karakterne Joel og Ellie, som sammen drager ud på en længere rejse sat i en dystopisk verden.

The Last of Us udkommer hver mandag, med et nyt afsnit på HBO Max.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.