TeknologiTophistorie

Trådløse netværk med %-tegn kan ødelægge din iPhone

Kobler du på trådløse netværk, der indeholder procenttegn, kan det ødelægge wifi-delen på din iPhone for bestandigt.

Det er en god ide at undgå trådløse netværk, der har procenttegn i navnet. Den danske sikkerhedsekspert Carl Schou, der er en del af nonprofit-sikkerhedsorganisationen Secret Club, har nemlig opdaget, at det lille tegn i værste fald kan ødelægge wifi-delen på en iPhone.

Carl Schou fortæller i et tweet om, at han egen iPhone mistede wifi-funktionaliteten efter at han koblede den på et netværk med navnet %secretclub%power. Han forsøgte at nulstille netværksindstillinger og genstarte telefonen, men intet hjalp før han manuelt gik ind og redigerede en iPhone-backupfil. Noget de færreste har evnerne til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Schou er den ikke kun gal på iPhones, men på alle iOS-enheder, altså også iPod Touch og iPads.

Der lader dog ikke til at være konsekvens i fejlen. En række brugere på Reddit har forsøgt at genskabe Schous forsøg og er kommet på %-netvært uden problemer. Her hævdes det, at det trådløse netværk skal være offentligt – altså uden kodeord – før problemet opstår.

Årsagen til at lige præcis procenttegnet giver problemer skal sandsynligvis findes i det faktum, at det er et strengformat i programmeringssproget C. iPhone tolker derfor tegnet som en kommando og ikke som almindelig tekst.

Underligt nok har Apple haft adskillige uger til at gøre noget ved problemet, uden at der er sket noget. Det er nemlig ikke første gang, Carl Schou omtaler fejlen – allerede midt i juni måned gjorde han opmærksom på, at netværksnavnet %p%s%s%s%s%n lammede wifi-delen på iOS-enheder. Dengang lykkedes det at afhjælpe fejlen ved at skifte netværk.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button