×
TeknologiTophistorie

Tysk myndighed advarer mod Kaspersky antivirus

Det tyske organ for cybersikkerhed advarer nu direkte mod at benytte antivirus software fra det russiske firma Kaspersky.

I lyset af konflikten i Ukraine har tyske BSI, Das Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik, udsendt en officiel advarsel mod at benytte antivirussoftware fra russiske Kaspersky Labs. De advarer om, at alle russiske it-virksomheder teoretisk kan blive tvunget til at iværksætte cyberangreb.

Kaspersky siger til BBC News, at advarslen er “fremsat af politiske grunde”. Samt at virksomheden ingen bånd har til den russiske regering.

BSI peger ikke mod aktuelle problemer med Kasperskys produkter. Men de skriver, at konflikten i Ukraine og russiske trusler mod EU, Nato og Tyskland medfører risikoen for cyberangreb.

“En russisk it-producent kan selv udføre offensive operationer, blive tvunget mod sin vilje til at angribe målsystemer eller blive udspioneret som et offer for en cyberoperation uden sin viden eller som et værktøj til angreb mod sine egne kunder,” advares det.

BSI anbefaler, at Kasperskys antivirusprodukter erstattes med alternativer.

Det russiske selskab benægter, at der skulle være noget problem. Som privatejet firma har de “ikke nogen bånd til hverken den russiske eller nogen anden regering”. Selskabets databehandling blev allerede i 2018 flyttet til Schweiz.

Den tyske fodboldklub Eintracht Frankfurt har efter advarslen valgt at opsige en sponsoraftale med Kaspersky Labs.

I 2017 underskrev præsident Donald Trump en lov, der forbyder brug af Kaspersky-softwares i den amerikanske regering. Samme år meddelte britiske National Cyber Security Center, at det ville skrive til alle regeringsafdelinger og advare mod at bruge Kaspersky-produkter til systemer relateret til national sikkerhed.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.