Elbiler

Tyskland kræver opladere på samtlige tankstationer

For at booste skiftet til elbiler vil den tyske regering give store kontante tilskud til elbiler og kræve opladning på samtlige tankstationer.

Mens vi herhjemme stadig venter på et grønt udspil der batter, er der helt anderledes tryk på syd for grænsen. Som en del af en større økonomisk genopretningsplan vil den tyske regering ikke alene give store kontakte tilskud til elbiler, de vil også kræve, at der er mulighed for opladning af elbiler på samtlige landets tankstationer. Det skriver Reuters.

Ifølge BDEW, den tyske forening for energi- og vandindustrien, har landet mere end 27.700 ladepunkter til elbiler. Men foreningen anslår, at Tyskland skal have mere end 70.000 ladepunkter, hvoraf mindst 7.000 skal være hurtigladere, for at elbilen har en reel chance som alternativ til fossilbilen.

Med mindre end 21.000 tankstationer i landet betyder det, at der derudover må bygges adskillige dedikerede ladestationer rundt om i Tyskland.

Betragteligt tilskud til elbiler

Kravet til tankstationerne kommer bare et døgn efter at den tyske regering meddelte, at de øger tilskuddet til elbiler betragteligt; fra 3.000 euro til 6.000 euro. Lægges tilskud fra bilproducenten oveni, kan elbilskøbere modtage rabatter på op til 9.000 euro – 67.000 kroner – ved køb af en elbil. Det gælder dog kun for elbiler, der koster mindre end 40.000 euro.

Dermed overgår tyskerne Holland, der i februar måned meldte ud, at forbrugere, der vælger at købe elbiler frem for benzin- eller dieselbiler får en kontakt rabat på 4.000 euro. Den ordning træder i kraft 1. juli.

Vi venter …

Herhjemme udsatte regeringen den planlagte afgiftsstigning på elbiler, der skulle være trådt i kraft 1. januar. En kommission, med den tidligere Dong-topchef Anders Eldrup i spidsen, er i gang med at undersøge, hvordan fremtidens bilbeskatning skal skrues sammen i Danmark.

Ud over mulighederne for at fremme grønne biler har kommissionen også til opgave at komme med konkrete forslag til finansiering, så de indtægter, der forsvinder i takt med den grønne omstilling af personbiler, kan tilvejebringes på anden vis. Statens samlede indtægter fra bilrelaterede afgifter beløb sig til cirka 50 mia. kr. i 2017 og udgør derfor en væsentlig del af statens indtægter.

Komissionen blev nedsat i februar sidste år og forventes at præsentere sine ideer til regeringen i løbet af året.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.