×
Teknologi

USA’s nye spionfly kan flyve næsten 6.500 km/t

USA's kommende Son of Blackbird spionfly har ingen pilot og jetmotorer der gør det hurtigere end noget andet i verden

SR-72 – eller populært Son of Blackbird – er USA’s nye “eye in the sky”. Det avancerede spionfly er tænkt som arvtageren til SR-71, der blev deklassificeret i 1990 efter at have været hemmeligholdt i årtier.

SR-72 er et spionfly der er svært at se på radar og som kan levere billeder af troppebevægelser og andre, for USA’s forsvar, interessante oplysninger på landjorden.  Men det vildeste er, at flyet kan flyve ca. 4.000 mph – eller lige under 6.500 km/t. Dermed er det det hurtigste fly i verden, når det – formentlig – bliver sendt i luften.

Ingen pilot

SR-72 er et førerløst fly – eller en drone, om man vil. Det er en af grundene til, at flyet vil kunne flyve så enormt hurtigt. Uden at skulle tage hensyn til en menneskelig pilot er det noget lettere at bygge et ultralydsfly. Ikke desto mindre er det stadig en ekstremt svær øvelse, og når noget bevæger sig så hurtigt skal der blot en meget lille fejl til at forårsage et voldsomt styrt.

Prototype i 2030

SR-72 er endnu kun på tegnebrættet, og det det er en langvarig proces at bygge et fly som USA’s nye spionfly, og det ventes ikke at den første prototype er klar før engang i 2030 – måske endda endnu senere. Hvornår der er en reel udgave af flyet på vingerne er endnu helt uvist.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.