Elbiler

Volkswagen ID.3 har massive softwareproblemer

Tysk medie mener at vide, at Volkswagen kæmper mod massive softwareproblemer i elbilen ID.3, der skal ud til forhandlerne allerede til maj.

I starten af november startede produktionen af Volkswagen ID.3 officielt. Der er voldsomme forventninger til bilen, der som den første VW-model er bygget på tyskernes nye MEB-platform. Men Volkswagen kæmper angiveligt med voldsomme softwareproblemer, der betyder, at alle de eksemplarer der bygges nu, har ukomplet software der vil kræve manuel opdatering på et senere tidspunkt. Det melder det tyske medie Manager Magazine.

Der er ingen detaljer om, hvad softwareproblemet handler om – eller hvordan det påvirker hverken bilerne eller lanceringen af den. Men de producerede biler er i øjeblikket parkeret på dedikerede parkeringspladser, hvor de venter på, at specielle servicehold med mobile computerstationer skal opdatere dem i løbet af foråret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mediet hævder, at op mod 20.000 producerede eksemplarer af Volkswagen ID.3, der alle skal sendes på gaden rundt om i Europa allerede til maj, kan være påvirket af problemet.

Det er angiveligt selve styresystemet til bilerne, der giver problemer – og det er en bet for Volkswagen-chefen Herbert Diess, der tidligere har udtrykt planer om, at softwareplatformen skal sælges til andre bilproducenter.

Det er altid en udfordring at lancere helt nye bilmodeller – og i særdeleshed en helt ny platform. Men Volkswagen satser stort på ID.3’eren, der fra den tyske producent officielt er udpeget som Volkswagen tredje “æra” efter boblen og Golf.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.