Elbiler

Volkswagen sammenligner ID.3 med boblen og Golf

Volkswagen har bekræftet at ID.3 lanceres om halvanden uge – og bilen er lige så vigtig for VW som boblen og Golf, hævder tyskerne selv.

Er der to bilmodeller, der er væsentlige i Volkswagen-mytologien, er det boblen og Golf. Og ifølge tyskerne bliver ID.3 lige så vigtig som de to. ID.3 er den første elektriske Volkswagen, der bliver bygget på den nye MEB-platform, og VW har netop bekræftet, at bilen officielt lanceres under det kommende Frankfurt Motor Show (IAA), der løber af stablen mellem den 10. og den 22. september.

”ID.3 følger boblen og Golf og introducerer det tredje store kapitel i Volkswagen-brandets historie,” skriver Volkswagen i en pressemeddelelse.

Det er store sko, Volkswagen forsøger at fylde. Boblen var i en periode den mest producerede bilmodel nogensinde (siden overgået af Toyota Corolla) og selv om produktionen af den originale boble stoppede i 1970’erne kan de stadig ses i bybilledet. Afløseren blev Golf, der efter lanceringen i 1974 hurtigt blev den mest solgte bil i Tyskland. Allerede to år senere var der produceret 1 million eksemplarer.

Stort sats på elbiler

ID.3 er i samme klasse af mellemklassebiler som Golfen – og Volkswagen har kastet milliarder ind i en elektrisk fremtid. Samtidig med at Volkswagen præsenterede sin MEB-platform til elbiler sidste år, fortalte firmaet, at de investerer i 16 nye fabrikker, der forventes at producere ti millioner elbiler inden for de næste år. Tidsfristen er 2022 og der kommer fabrikker i både Europa, USA og Kina.

ID.3 kommer i første omgang i en 1st Edition-serie, der produceres i 30.000 eksemplarer. Men sidst på året går produktionen for alvor i gang og VW forventer at de første ID.3’er kan køres ud til forhandlerne i midten af næste år.

Der kommer tre varianter med batteripakker på henholdsvis 45, 58 og 77 kWh. Alt efter variant har den en rækkevidde på mellem 330 og 550 kilometer, lover Volkswagen. Den kan lades op med 100 kW, hvilket gør det muligt at forøge rækkevidden med 290 kilometer på en halv times opladning. Prisen på ID.3 starter lige under 30.000 euro i Tyskland – 224.000 kroner inden eventuelle skatter og afgifter.

I juli måned gav Volkswagen det første kig ind i kabinen på ID.3.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.