×
ElbilerTophistorie

Volkswagen løfter sløret for ID.7

Tyskerne benytter CES-messen i Las Vegas til at give et smugkig på sin kommende luksus-sedan, Volkswagen ID.7.

Luksus-sedanen Volkswagen ID.7 bliver ID-familiens nye flagskib, når den går i produktion senere på året. Efter ID.4 er den nye ID.7 Volkswagens næste globale elbil, der vil blive lanceret på tre kontinenter. Verdenspremieren på produktionsversionen af ID.7 finder sted til foråret, men Volkswagen benytter CES-messen i Las Vegas til at give et første blik på bilen.

Den er dog beklædt med en speciel camouflage, der bruger unik teknologi og lak i flere lag til at skabe lyseffekter på dele af karrosseriet. Det er en interaktiv funktion og den skal symbolisere det næste skridt i digitaliseringen af ID.-familiens kommende flagskib, fortæller VW.

“Med den nye ID.7 udvider vi vores elektriske modelprogram til at omfatte den store firmabilsklasse. ID.-familiens nye flagskib vil byde på teknologi og kvalitet i topklasse,” siger Thomas Schäfer, CEO for Volkswagen Personbiler.

Blandt andet vil augmented-reality-head-up-display være standardudstyr i bilen, ligesom den vil blive bannerfører for et helt nyt klimaanlæg med intelligente ventilationsdyser. Det nye klimakoncept byder på en række funktioner, der skal optimere klima- og kørekomfort.

Volkswagen ID.7
Et kig indenfor i kabinen i ID.7 (foto: Volkswagen).

For eksempel kan ID.7 registrere, at føreren nærmer sig bilen med nøglen, og vil allerede, før føreren sætter sig ind i bilen, påbegynde nedkøling af kabinen på varme sommerdage eller opvarmning af kabinen på kolde dage.

Nydesignede “Smart Air Vents” kan desuden styre luftstrømmene rundt i kabinen. Hvis brugeren siger, “Hej Volkswagen, mine hænder er kolde!”, reagerer ID.7 ved at starte ratvarmefunktionen. Samtidig ledes varm luft mod hænderne.

Volkswagen ID.7 er baseret på konceptbilen ID. Aero. Som alle andre modeller i ID.-familien, er ID.7 også baseret på Volkswagen-koncernens MEB-platform, der er udviklet specifikt til elbiler.

Det er endnu småt med tekniske detaljer, men Volkswagen lover, at bilen vil få en rækkevidde på “op til 700 kilometer” efter WLTP-standarden.

Volkswagen ID.7

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.