×
ElbilerTophistorie

Forsmag på ID-familiens nye topmodel

Volkswagen har løftet sløret for konceptbilen ID Aero, der skal munde ud i ID-familiens topmodel i efteråret 2023.

Efter at have vist skitserne frem i sidste uge, har Volkswagen nu hevet velourtæppet af ID-familiens nye topmodel, ID Aero. Dog stadig kun i en konceptudgave – vi skal nok ikke forvente at se den produktionsklare model før næste år. Planen er, at bilen skal sendes ud på vejene i Europa i løbet af efteråret 2023.

ID Aero bliver Volkswagens første 4-dørs sedan og den hører til i den øvre ende af mellemklasse-segmentet. Det bliver det sjette medlem af ID-familien, der består af modellerne ID.3, ID.4, ID.5 og ID.6 (kun Kina) og ID. Buzz.

– Efter ID.4 vil denne model være vores næste verdensbil og vil blive lanceret i både Europa, Kina og USA. Det er en bil med et emotionelt og samtidig meget aerodynamisk design, en rækkevidde på mere end 600 kilometer, et imponerende rummeligt interiør med premiumappeal, siger Ralf Brandstätter, administrerende direktør for Volkswagen personbiler.

ID Aero er en ordentlig kleppert; den er næsten fem meter lang. Den har en vindmodstandskoefficient på 0,23. Ikke helt så lavt som Mercedes Vision EQXX, der er nede på bare 0,17, men stadig effektivt. Sammen med en batteripakke på 77 kWh skal det give bilen en WLTP-rækkevidde på op til 620 kilometer.

Volkswagen har endnu ikke delt andre tekniske informationer om ID Aero og der er heller ikke billeder fra kabinen. Det skal nok komme dryppende det næste års tid.

Planen er at bilen først skal på markedet i Kina. Men den europæiske produktionsklare version af ID Aero forventes at rulle af samlebåndet på Emden-fabrikken i 2023.

Aero vil i øvrigt blive efterfulgt af Volkswagens første elektriske stationcar, Space Vizzion.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.