×
ElbilerTophistorie

Volkswagen og Xpeng vil bygge to elbiler sammen inden 2026

Den første fælles elbil fra Volkswagen og Xpeng bliver en SUV med VW-logo på køleren, mens baseret på Xpeng G9-platformen.

I december gennemførte Volkswagen købet af 4,99 procent af den kinesiske elbilproducent Xpeng for 700 millioner dollars. Det hele var en del af en aftale om et partnerskab med fokus på at styrke begge virksomheders position på det kinesiske marked.

Nu fortæller Volkswagen mere om aftalen, og hvordan den vil bane vejen for et udvidet og dybere strategisk samarbejde i fremtiden. Som led i hovedaftalen har parterne indgået et fælles indkøbsprogram for køretøjs- og platformsdele. Et initiativ, der skal give omkostningsfordele og yderligere økonomisk konkurrenceevne.

Ved at koordinere anvendelse af teknologier i design- og ingeniørfasen vil det også være muligt at forkorte udviklingstiden med mere end 30 procent.

“På verdens største og hurtigst voksende elbilmarked er hastighed fundamental,” sagde VW Groups bestyrelsesmedlem Ralf Brandstatter torsdag, ifølge Reuters.

Volkswagens partnerskab med Xpeng vil i første omgang resultere i to nye elbiler, der er specielt udviklet til det kinesiske marked. Først ud er en SUV, efterfulgt af en anden uspecificeret model. Begge biler skulle dog være klar og rulle ud på vejene i 2026 og udfordre i et segment af mellemstore elbiler.

De vil begge have det velkendte VW-logo på køleren, men vil være baseret på Xpengs Edward-platform. Det er den samme platform, der ligger bag Xpeng G9.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.