×
ElbilerTophistorie

Volkswagen skruer ned for elbil-ambitionerne

Volkswagen Gruppen dropper strategien om at gå all-in på elbiler og åbner døren for flere plugin-hybrider.

Volkswagen Gruppen følger nu amerikanske Ford med en udmelding om, at der skal satses på plugin-hybrider i endnu en årrække. Det fortæller Automotive News. Det er en skarp kovending fra 2017, hvor den daværende direktør Herbert Diess sagde, at de ville lancere hele 75 fuldelektriske modeller i løbet af det næste årti.

Volkswagen har også skrinlagt bestræbelserne på at søge eksterne investorer til sin batterienhed og skrottet planerne for en ny 2 milliarder euro dyr elbilfabrik i Tyskland.

Meldingen kommer bare dagen efter at det kom frem, at også Mercedes drosler ned for elektrificeringen.

Læs mere: Mercedes drosler ned for elektrificeringen.

Justeringen af Volkswagens elbilstrategi betyder dog langt fra, at de opgiver. Blot at omstillingen til elbiler vil tage længere tid end Diess forventede.

Nuværende direktør Oliver Blume har indgået et partnerskab med kinesiske Xpeng i håber om, at et nyt fælles elbilmærke kan vinde unge kinesiske forbrugere tilbage fra BYD og Tesla. Volkswagen har også været i snakke med europæiske kolleger, herunder Renault, om at udvikle billigere elbiler til bilkøbere på massemarkedet.

Afmatningen i salget af elbiler har ramt bredt – også Tesla har fået slag. Trods prisnedsættelser er Teslas salg faldet markant i år og markedsværdien ligeså.

Læs mere: Har Tesla toppet?

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.