Elbiler

Volkswagen viser ny hjemmelader til sin ID-serie

Som en del af sin massive satsning på elektriske biler vil Volkswagen gøre sig uafhængig af tredjeparts-opladere.

Ingen er vel længere i tvivl om, at Volkswagen mener sin elektriske satsning alvorligt. Fredag præsenterede tyskerne endnu et ben i sin elektriske strategi – en ny hjemmelader til at hænge på væggen i garagen. Boksen der hedder ID.Charger vil kunne fås i tre varianter allerede et halvt år inden den første elektriske bil, ID.3, kører ud fra fabrikken.

Volkswagen fortæller, at de ikke ønsker at deres biler skal være afhængige af tredjeparts-opladere. Til maj næste år kommer den første bil i ID-serien, Volkswagen ID.3, i handelen og den efterfølges kort efter af ID.4, der en lidt større crossover-model.

ID.Charger vil kunne købes i tre varianter, til priser der starter ved 399 euro – knapt 3.000 kroner:

ID.Charger er basisudgaven til 399 euro. Den har fastmonteret type2-kabel og en opladningskapacitet på op til 11 kW. Designet er naturligvis tilpasset den kommende ID.3.

ID.Charger Connect er en mere funktionstung udgave, der, som navnet antyder, kan kobles til både netværket og til mobiltelefonen. Via mobilen kan ejeren holde øje med brug og opladningstatus og få adgang til yderligere funktioner, såsom såsom appstyring, fjernvedligeholdelse, adgangskontrol via opladningskort og regelmæssige softwareopdateringer. Prisen for denne model er 599 euro (4.500 kroner) og det er muligt at købe en 4G-kort som tilvalg, så boksen kan tilgås fra mobilen overalt.

ID.Charger Pro er topmodellen og har, ud over de digitale funktioner og LTE/4G-modul som standardudstyr, en integreret elektrisk måler til præcis fakturering pr. kilowatt-time. Tanken er, at den skal bruges kommercielt – for eksempel muliggør den en nem faktureringsproces for firmabilschauffører og deres arbejdsgiver. ID.Charger Pro sættes til salg for 849 euro (6.500 kroner) og LTE-dataomkostningerne i produktets levetid er inkluderet.

Volkswagen ID.Charger
Volkswagen ID.Charger – klik for at se større billede.

Ifølge Electrek vil Volkswagen sætte ID.Charger til salg over nettet og hos VW-forhandlere fra slutningen af november måned. Knapt et halvt år tidligere end de første ID.3’ere leveres til kunderne. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.