Elbiler

VW-chef: Tesla er en seriøs konkurrent

Tesla er ikke længere nogen nichespiller, siger Volkswagens topboss. Han siger, at tyskerne tager Tesla endog meget seriøst.

Mens store dele af den etablerede bilbranche har svært ved at tage Tesla alvorligt, så forsvarer Herbert Diess, der er administrerende direktør for Volkswagen, Tesla og siger, at tyskerne tager den amerikanske producent seriøs som en konkurrent. 

Under en pressekonference i forbindelse med lanceringen af den nye Golf i sidste uge, hævdede flere af de tilstedeværende journalister, at Tesla udelukkende var en niche-bilfabrikant. Men det mener Herbert Diess ikke, skriver Bloomberg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

– Tesla er ikke niche. Model 3 er en voldsomt udbredt bil og Tesla er en af de største producenter af elbiler. Vi har masser af respekt for Tesla. Det er en konkurrent, vi tager meget seriøst, sagde Herbert Diess.

Og det er måske ikke nogen dum ide for Volkswagen at vise respekt; tyskerne har skruet gevaldigt op for de elektriske ambitioner og forventer at den kommende Volkswagen ID.3 vil blive lige så stor en milepæl i firmaets historie som boblen og Golfen har været det. Men det er et nyt marked for tyskerne, mens Tesla har fået godt fat.

Tesla producerer nu næsten 400.000 biler årligt – og den gennemsnitlige energikapacitet i Teslas biler er højere end hos nogen anden bilproducent.

Herbert Diess’ respekt for Tesla gengældes af Elon Musk. I sidste måned tweetede Musk, at Diess ”gør mere end nogen anden stor bilproducent for at blive elektrisk”. 

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button