ElbilerTophistorie

VW ID.4 GTX sætter verdensrekord i højeste kørsel for en elbil

Rekorden blev sat i Sydamerika, hvor ID.4 GTX nåede 5.816 højdemeter uden brug af hjælpemidler. Det er det højeste en elbil endnu har kørt.

Med indtoget af elbiler som en normal del af bybilledet, så giver det også grobund for at teste grænser. Kan elbilerne mon holde til strabadserne, når vi kommer uden for asfalten? Det kan Challenge4 nu berette er muligt. Med en tur i en VW ID.4 GTX op til 5.816 højdemeter blev der sat ny verdensrekord i højeste kørsel med elbil.

Challenge4 er nu heller ikke nybegyndere ud i kunsten at arrangere udfordrende bilture. Tidligere har bagmanden Rainer Zietlow kørt en VW ID.4 igennem samtlige 48 kontinentale stater i USA (det tager 97 dage og 57.000 kilometer) og adskillige andre ture der har testet den medbragte bil til det yderste.

Med seneste tur, der bragte ID.4 GTX op i bjergene i Sydamerika, var målet at se bort fra distance og fokusere på højde.

Rainer Zietlow og sit team medhttps://youtu.be/-Fo_CN89-9Q VW ID.4 GTX. Foto: www.vwid4-highaltitude.com

Turen der tilbagelagde 3039 kilometer bragte teamet fra Argentina til slutdestinationen i Bolivia. Undervejs foregik opladning på ladenetværket Enel X Way, hvilket foregik 23 gange. Rekorden blev tangeret på 11. dagen, hvor bilen nåede de 5.816 højdemeter – vel og mærket uden hjælpemidler af nogen slags.

High Altitude Tour er hele turen blevet dokumenteret i videoer og blogindlæg. Ovenfor kan du se en video fra dagen hvor Guiness World-rekorden blev sat.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.