×
Gadgets

Windows og Office bløder

I denne måned er det 40 år siden at Bill Gates og Paul Allen startede et firma, der skulle sætte dagsordenen i techland igennem to årtier. I både 90’erne og 00’erne strømmede pengene ind i Microsoft, takket være Windows og Office, og gjorde Bill Gates til verdens rigeste mand. Men det seneste årti har Microsoft haft det svært med “smarte unge” konkurrenter som Apple og Google – og de seneste regnskabstal viser, at kilden ved at løbe ud. Licenseret software som Windows og Office har det svært i et marked, hvor pc’eren stagnerer.

Godt nok oversteg det seneste kvartalsregnskab – der blev præsenteret i aftes – Wall Streets forventninger. Men det skyldes ikke pc’eren. I stedet er det Microsofts Cloud-tjenester til virksomheder, der sender regnskabet i himlen. På bare et år er indtægterne fra skyen fordoblet til 6,3 milliarder dollars – omkring 41 milliarder kroner.

Til gengæld bløder Microsofts Devices and Consumer Licensing-forretning, der er den enhed der er ansvarlig for Microsoft Windows på nye pc’er, forbrugerudgaver af Office og Windows Phone på mobiler fra andre producenter. Her faldt omsætningen 24 procent i forhold til året før – et dyk på omkring 1,1 milliarder dollars.

Licensindtægterne på Windows faldt med 19 og 26 procent hos henholdsvis virksomheder og forbrugere, hvilket ifølge Microsoft skyldes et svagt pc-marked og en generel trend mod billigere enheder. Samme tendens ses på Office, der dog oplever en vis succes med abonnementsmodellen Microsoft Office 365.

Ifølge regnskaberne har Microsoft solgt 8,6 millioner Lumia-smartphones i kvartalet. En stigning på 18 procent i forhold til sidste år.

Til sommer lancerer Microsoft Windows 10, der bliver gratis for nuværende Windows 7 og -8 brugere.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.