×
Gadgets

Microsoft-event: Det kan vi forvente

Microsofts topchef, Satya Nadella, går i eftermiddag dansk tid på scenen, for at præsentere nye Windows 10-enheder. Ud over to nye Lumia-smartphone topmodeller gættes der på, at han vil benytte lejligheden til at lancere en ny tablet til arbejdsheste, nemlig Surface 4 Pro.

Microsoft har i øjeblikket to Surface tablets på markedet; den store Surface 3 Pro til arbejdsbrug og den mere moderate Surface 3. De står begge til en opdatering, men Pro-modellen er den ældste og Microsoft vil sandsynligvis gerne have et nyt flagskibsprodukt, der kan vise Windows 10 i al sin vælde.

Microsoft Surface 4 Pro
Ifølge rygterne vil Microsoft lancere en 14-tommer udgave, der skal være et alternativ til Apples iPad Pro (12,9 tommer, red.) og Samsungs rygtede Galaxy View (18 tommer, red.). På processorsiden vælger Microsoft sandsynligvis Intel nye Skylake-chipsæt, der giver en god trade-off mellem muskler og størrelse. Der har også været rygter om, at lagerpladsen bliver udvidet fra 64 gigabyte til voldsomme 512 gigabyte. Der bliver altså virkelig tale om et tablet-alternativ til en bærbar.

Læs også vores test af Microsoft Surface 3

Microsoft Lumia 950 og 950XL
Derudover vil Microsoft også præsentere to nye Windows 10-smartphones, nemlig Lumia 950 og Lumia 950XL. Det er begge flagskibsmodeller med Quad HD-skærme; 950’eren har 5,2 tommer skærm, mens 950XL har 5,7 tommer. Bege udgaver vil have 20 megapixel kamera. Det bliver de første smartphone-flagskibe siden Microsoft droppede Nokia-brandet tidligere på året – siden da har Microsoft udelukkende lanceret relativt billige mellemmodeller. Det forventes også at Windows 10 slippes fri til netop de kompatible Lumia-modeller, der allerede er på markedet.

Microsoft Band 2 (foto: MicrosoftInsider.es)
Microsoft Band 2 (foto: MicrosoftInsider.es)

Microsoft Band 2
I slutningen af september kunne Microsoftinsider vise en række lækkede fotos af Microsoft Band 2 (ovenfor, red.). Det er ikke meget vi ved om den nye udgave af sportsbåndet, men rygterne siger, at den skulle være blevet udstyret med en højdemåler – en feature som Fitbit og andre trackere har haft i årevis.

Eventet løber af stablen i New York klokken 16.00 dansk tid. Der er mulighed for at følge et livestream at begivenheden hos Microsoft. Alternativt så hold øje med disse sider for nyhederne.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.