fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Xiaomi overhaler Apple – vækst på 83 procent

Xiaomi nyder godt af Huaweis nedtur. Så godt, at de nu har overhalet Apple som verdens andenstørste smartphone-leverandør.

Den enes død, den andens brød. Huawei har lidt forfærdeligt siden Trump satte dem på den sorte liste. Det har en anden kinesisk virksomhed formået at udnytte. Xiaomi er simpelthen stormet frem i det seneste kvartal, hævder en ny analyse fra Canalys. Så meget, at de har fortrængt Apple fra pladsen som verdens andenstørste leverandør af smartphones – og kun overgået af Samsung.

Det er specielt uden for Kinas grænser at væksten skal findes. Xiaomi er også kommet officielt til Danmark, hvor bl.a. Telia har taget dem ind. Men det er specielt i Latinamerika (300 procent vækst) og Afrika (150 procent) at kineserne har vundet frem. I Europa steg Xiaomis forsendelser med 50 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Væksten betyder, at det kolossale kinesiske firma nu står for 17 procent af de verdensomspændende smartphone-forsendelser. En stigning på 3 procent i forhold til årets første kvartal.

Samsung er stadig nummer et, men sydkoreanerne bliver pustet gevaldigt i nakken af kineserne. Samsungs andel af markedet er på 19 procent. Værre ser det ud for Samsung, når man kigger på den årlige vækst: Samsung vækstede med 15 procent, mens Xiaomi har haft en vækst på absurde 83 procent.

ProducentAndelVækst
Samsung19%+15%
Xiaomi17%+83%
Apple14%+1%
Oppo10%+28%
Vivo10%+27%
(Kilde: Canalys)

Generelt steg det globale salg af smartphones med 12 procent i perioden mellem 1. april og 30. juni, fortæller Canalys.

På fjerdepladsen finder vi i øvrigt ligeledes kinesiske Oppo, der ike er så kendt herhjemme, men for nyligt indgik i et væsentlig dybere partnerskab med populære OnePlus.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button